Opleidingen details psychiatrisch genootschap voor nascholing psychiatrie in West-Brabant (regio 22)

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

"De geïntegreerde richtlijnbehandeling persoonlijkheidsstoornissen" (ID nummer: 351762)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten327-9-2019 t/m 26-9-2020

Beknopte omschrijving lezing
Titel: GIT-PD: goede zorg voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen in een notendop.
Psychotherapie is de voorkeursbehandeling voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen, maar bewezen effectieve psychotherapieprogramma’s zoals Dialectische Gedragstherapie, Mentalization-Based Treatment of Schematherapie zijn relatief weinig beschikbaar. Verder is de houdbaarheid van deze programma’s beperkt, liggen de opleidingseisen hoog en noemen behandelaars dat vooral ernstige cliënten niet goed passen bij de vooronderstelde eisen van deze behandelingen. Het gevolg is dat slechts een zeer kleine minderheid van cliënten in de GGz ook effectief een van deze programma’s krijgt. In 2012 is het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen daarom gestart met een project Guideline-Informed Treatment for Personality Disorders (GIT-PD, voorheen GRB of Geïntegreerde Richtlijnbehandeling Persoonlijkheidsstoornissen). GIT-PD is een pragmatische, op principes gebaseerde benadering van goede zorg voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen. GIT-PD identificeert de werkzame facetten uit de bestaande bewezen modellen en giet dit in een a-theoretisch en a-methodisch kader van principes. Dit kader wordt ondersteund door een online platform met demonstratiefilmpjes, een training voor behandelaars, een implementatieprotocol, een toolkit voor behandelaars en een systeem voor auditing.
Tijdens dit symposium zullen de belangrijkste principes worden toegelicht en zullen enkele filmfragmenten getoond worden. Het GIT-PD kader zal worden geïllustreerd aan de hand van de toepassing ervan bij de Viersprong, een gespecialiseerd topklinisch centrum voor diagnostiek en behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. 

Leerdoelen 
Tijdens dit symposium leren deelnemers: 

  • De achtergrond van het landelijke GIT-PD project
  • De belangrijkste principes van goede zorg voor persoonlijkheidsstoornissen
  • De belangrijkste basisinterventies bij mensen met persoonlijkheidsstoornissen
  • De toepassing van GIT-PD in de praktijk
  • De principes van crisis management vanuit GIT-PD
 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Congres of symposium
75 euro
Tijd13:00 - 17:30
LocatieTilburg (NL) (Toon kaart)

Het Psychiatrisch Genootschap heeft als Stichting de geaccrediteerde na- en bijscholing voor alle psychiaters (werkend of wonend) in regio 22 ter hand genomen. Het is een initiatief van psychiaters met de bedoeling regionale bijblijfprogramma’s op maat te organiseren, zodat een redelijk aantal accrediteringspunten in de eigen regio kan worden behaald.

 

De stichting heeft een programmacommissie, die verantwoordelijk is voor programma, accrediteringsregeling en organisatie. Haar doelstelling is per jaar een cyclus van 4 symposia aan te bieden. Voorzover wij dat op dit moment kunnen overzien krijgen we 3 accreditatiepunten per middag. Dit betekent dat u sowieso al 12 accreditatiepunten per jaar verzamelt in uw eigen regio.

Duivelsbruglaan 108
4833 JJ
Breda
076 - 5655658
Selecteer een bestand aub.