Opleidingen details prevents

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

4e Rembrandt cursus acute en chronische trombo-embolische ziekte 2019 (ID nummer: 351709)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing interne geneeskunde919-9-2019 t/m 31-12-2019

De diagnostiek en behandeling van een acute longembolie is in de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Zo zijn er evidence based stroomschema’s voor diagnostisch management van longembolie ontwikkeld en zijn er diverse nieuwe orale antistollingsmiddelen op de markt gekomen. Toch zijn er veel vragen in de dagelijkse kliniek die om nieuwe antwoorden vragen.

Maar ook als de diagnose gesteld is en de correcte behandeling ingezet, blijkt dat twintig procent van de patiënten ernstige invaliderende klachten houdt. Een deel van deze patiënten ontwikkelt de zeer ernstige complicatie chronische trombo-embolische pulmonale hypertensie. Een tijdige onderkenning van deze complicatie blijkt in de praktijk een groot probleem terwijl een curatieve behandeling mogelijk is, indien de diagnose tijdig gesteld wordt. Ook is differentiaal diagnostiek met andere uitingen van pulmonale hypertensie aangewezen.

Redenen genoeg om een cursus te organiseren die u een volledige update geeft van de diagnostiek en behandeling van zowel de acute als chronische trombo-embolische ziekte.

Naast voordrachten van vooraanstaande sprekers zullen interactieve workshops worden gehouden, dat aan de hand van praktijkvoorbeelden nader op het onderwerp ingegaan kan worden. Ten slotte is ook een interessant debat in het programma opgenomen, waarin twee experts met elkaar over behandelwijzen in discussie gaan. 

(Meerdaags) Congres
Bestand 
Folder Rembrandt 2019 .pdf616 KB
295
295 euro inclusief hotelovernachting en extern diner
210 euro inclusief hotelovernachting exclusief extern diner
135 euro exclusief hotelovernachting inclusief extern diner
110 euro exclusief hotelovernachting en extern diner
Hoofdniveau
algemene interne geneeskunde
vasculaire geneeskunde
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
Bijeenkomsten
 Nascholing interne geneeskundeDatumTijd
Diagnostiek van longembolie anno 2018,; Workshop 1: Diagnostiek van acute en chronische longembolie; Longembolie quiz; Debat (pro-con)419-09-201913:15 - 18:00
Voordracht 2: Initiële behandeling van PE; Workshop 2: Antitrombotische behandeling van PE; Voordracht 3: Pulmonale hypertensie; Workshop 3: Late complicaties van PE en behandeling van CTEPH en PAH; W520-09-201908:30 - 15:15

Medisch congresbureau

Julianalaan 23
3481 CJ
Harmelen
06-53401561
Selecteer een bestand aub.