Opleidingen details GHOR Academie , Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV)
Training Huisartsenrampenopvangplan (HaROP) (ID nummer: 351472)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Praktijkverpleegkunde717-4-2019 t/m 16-10-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Voor wie?

Als huisarts en medewerker in de huisartsenzorg (bijv. verpleegkundige) heeft u een belangrijke taak bij rampen en crisis waarbij veel slachtoffers vallen. Wat wordt er precies van u verwacht? Wat moet u kunnen? In de Training  Huisartsenrampenopvangplan (HaROP) leert u wat u weten moet en traint u uw vaardigheden. Deze training is bedoeld voor crisiscoördinatoren en deelnemers en/of leden van het crisisteam zoals beschreven in het HaROP. Het gaat hier om de huisartsenzorg onder bijzondere omstandigheden. Naast huisartsen en medewerkers van huisartsenposten zijn ook andere medewerkers vanuit de huisartsenzorg welkom.

 

Wat leert u?

In de Training Huisartsenrampenopvangplan (HaROP) leert u onder andere over:

  • de algemene organisatie van crisisbeheersing in Nederland en de organisaties waarmee de huisartsenzorg te maken krijgt onder bijzondere omstandigheden;
  • het wettelijk kader en taken van de huisartsen tijdens rampen en crises;
  • het HaROP en de opgeschaalde HaROP-processen;
  • concrete crisissituaties en de rol van de huisartsenzorg hierin, zoals een flitsramp, infectieziekte en nazorg.

Daarnaast leert u besluiten te nemen onder crisisomstandigheden aan de hand van de BOB-methodiek (beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming). U gaat dit ook actief oefenen met behulp van een crisiscase, waarbij het crisisteam in charge is en alle taken en verantwoordelijkheden aan de orde komen.

De training HaROP duurt een dag.

Tijd8:30 - 17:00
LocatieAlkmaar (NL) (Toon kaart)

Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) is hét instituut van en voor de veiligheidsregio’s in het versterken van de brandweerzorg en de aanpak op het terrein van de rampenbestrijding en crisisbeheersing. Het IFV biedt beleids- en bestuursondersteuning en levert expertise, kennis en onderzoek, waarmee de veiligheidsregio’s worden ondersteund. Het IFV is een publiekrechtelijke organisatie, ingesteld bij wet.

Als zelfstandig bestuursorgaan hebben wij geen winstoogmerk. Onze tarieven zijn kostendekkend waarmee we ons voortbestaan waarborgen en onze missie kunnen verwezenlijken. Wij staan ten dienst van een veilige samenleving.

Onderdeel van het IFV zijn de Bureaus Veiligheidsberaad en Brandweer Nederland, Brandweeracademie, Academie voor GHOR en Opgeschaalde Zorg, Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio’s, het Examenbureau, Infopunt Veiligheid, het Expertisecentrum Fysieke Veiligheid en Materieel en Logistiek.


Academie voor GHOR en Opgeschaalde Zorg
Wij zijn het loket voor opleidingen, trainingen, oefeningen, onderzoeken en kennis op het gebied van geneeskundige hulpverlening bij incidenten, crises en rampen en bieden ondersteuning aan alle spelers die een rol hebben in de grootschalige geneeskundige hulpverlening.

Wij werken samen met andere aanbieders en expertisecentra binnen het spectrum van de GHOR en de opgeschaalde zorg en combineren deze deskundigheid met die van experts en opgedane ervaringen binnen het IFV. Ook zijn de GHOR-bureaus en gezondheidszorginstellingen nauw betrokken bij de ontwikkeling van producten. Zo ontstaat een continue interactie tussen kennis, opleidingsbehoefte, ontwikkelingen uit het operationele veld en scholingsaanbod.

kemperbergerweg 783
6801 HA
ARNHEM
Postbus 7010
6801 HA
ARNHEM
026 355 2978