Opleidingen details CardioVasculair Onderwijs Instituut

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Cursusdag Syncope (ID nummer: 351033)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing neurologie529-3-2019 t/m 28-3-2020

Duizelingen, wegrakingen en hartkloppingen zijn vaak voorkomende klachten in de cardiologische kliniek en polikliniek. Om die reden worden deze onderwerpen op de CVOI Syncope cursus belicht.

Wegrakingen komen veel voor, zowel bij jongeren als ouderen. De epidemiologie, pathofysiologie en klinische kenmerken van mogelijke cardiale maar ook niet-cardiale oorzaken van wegrakingen vormen het onderwerp van deze dag.


Uiteraard zal een en ander aan de hand van de nieuwe 2018 ESC richtlijn voor syncope besproken worden. Tevens zal er aandacht zijn voor de rol van de cardioloog op een syncopepolikliniek en zal de indicatie voor pacemakers en ICD’s bij syncope kritisch tegen het licht gehouden worden.

De dag zal worden afgesloten met interactieve casuïstiek, tevens zal de Werkgroep voor Syncope en Autonome Aandoeningen (WSAA) en de nieuwe educatieve website Syncopedia worden toegelicht.

Programmaleiders:

Dr. F.J. de Lange, cardioloog AMC  
Prof J.G. van Dijk, neuroloog LUMC

(Meerdaagse) Nascholing
270
Hoofdniveau
Vasculaire Neurologie
Tijd09:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Het Cardiovasculair Onderwijs Instituut, opgericht door de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie, het Interuniversitair Cardiologisch Instituut Nederland en de Nederlandse Hartstichting, coordineert en initieert (na)scholing gericht op handhaving en verhoging van de kwaliteit van het medisch handelen op het terrein van hart- en vaatziekten in Nederland.

Moreelsepark 1
3511 EP
Utrecht
Postbus 19192
3501 DD
Utrecht
030-2345001
Selecteer een bestand aub.