Opleidingen details Breederode B.V.
Behandeling van jonge, stotterende kinderen 2 tot 6 jaar (ID nummer: 350978)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Logopedisten - Scholing229-4-2019 t/m 9-7-2019
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Hoofddoelstelling:

De cursist is na de cursus geïnspireerd om de aanpak Mini-KIDS te gebruiken in de eigen praktijksetting, heeft concrete handvatten in handen om onderbouwd/klinisch beredeneerd met deze aanpak te werken met jonge kinderen die stotteren en hun ouders, en is bijgepraat over de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen omtrent stotteren en logopedie-stottertherapie.

Subdoelstellingen:

Deel I:

De cursist legt uit, benoemt, signaleert en analyseert wat risicofactoren zijn voor stotteren.

De cursist signaleert uitlokkende, in stand houdende en verergerende factoren, maakt deze bespreekbaar en intervenieert daar adequaat in bij stotteren.

De cursus weet welke diagnostische instrumenten beschikbaar zijn voor onderzoek naar geobjectiveerde stotterernst en subjectieve stotterernst en stotterlast.

De cursist beschrijft en weet welke reguliere therapiemogelijkheden er in Nederland zijn voor jonge, stotterende kinderen tot zes jaar.

De cursist heeft informatie over werken vanuit het Demands & Capacities Model (Starkweather) en over het Lidcombe Programma.

Deel II:

De cursist heeft informatie over de ontwikkeling en achtergrond van de aanpak (Mini-)KIDS: theoretisch denkkader, doelen en uitgangspunten.

De cursist heeft concrete handvatten in handen om onderbouwd/klinisch beredeneerd met deze aanpak te werken met jonge kinderen die stotteren en hun ouders.

De cursist werkt met de evidence-based richtlijn 'Stotteren bij kinderen, adolescenten en volwassenen' en handelt volgens de aanbevelingen.

De cursist adviseert ouders van een jong kind dat stottert (casus) of een controletraject (monitoring) geïndiceerd is, er behandeling moet volgen, of dat een doorverwijzing naar een gespecialiseerde logopedist-stottertherapeut van toepassing is.

De cursist verwoordt wat zijn/haar grenzen zijn bij de behandeling van stotteren bij alle cliëntpopulaties en wanneer hij/zij moet doorverwijzen naar een gespecialiseerde logopedist-stottertherapeut.

De cursist handelt volgens evidence-based practice (EBP) en baseert zijn/haar handelen op wetenschappelijk gefundeerde informatie over stotteren.

Cursus
 NVLF - Logopedisten
De cursus bestaat uit drie dagen. Deze drie dagen zijn opgesplitst in deel I en deel II.

Deel I, de eerste dag van de cursus, is geschikt voor logopedisten die enigszins ervaring hebben met onderzoek naar en behandeling van stotteren bij jonge kinderen en hun ouders in de vrije vestiging, in het onderwijs of in een zorginstelling. Zij beschikken in geringe mate over up-to-date wetenschappelijke en adequate kennis van stotteren. Deze dag wordt gebruikt om de cursist bij te praten over de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen omtrent stotteren en logopedie-stottertherapie.

Deel II, de achtereenvolgende twee dagen van de cursus, is geschikt voor logopedisten en logopedisten-stottertherapeuten met geruime ervaring in onderzoek naar en behandeling van stotteren bij jonge kinderen en hun ouders en reeds beschikken over up-to-date wetenschappelijke en adequate kennis van stotteren. Deze twee dagen worden gebruikt om specifiek in te gaan op de aanpak Mini-KIDS.
Bestand  
Aanvraag accreditatie STADAP 09102017.pdf25-1-2019 13:03685 KB
Dhr. L. Bosschaart en mevr. V. Waelkens
24
3
625
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)
Opmerkingenalleen deel 2

LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)

Breederode is het instituut voor opleidingen in zorg en welzijn. Wij bieden deze geaccrediteerde opleidingen aan, zowel individueel als in-company. Al onze opleidingen worden verzorgd door de beste professionals uit het vakgebied.

Het beste praktijkgerichte onderwijs bieden in zorg en welzijn, dat is waar Breederode voor staat. Breederode doet dit door de continu veranderende situatie in de zorg en welzijn te vertalen naar de actuele behoeften van haar klanten. Op deze manier zijn u en uw collega’s verzekerd van de beste voorbereiding op de toekomst.

Al onze opleidingen worden vormgegeven in samenspraak met het werkveld en experts uit het vakgebied. Daarnaast voldoen onze opleidingen aan alle wettelijke eisen en kwalificaties. Dit betekent ook dat u accreditatiepunten ontvangt na het volgen van onze opleidingen.

Breederode is gelieerd aan de Hogeschool Rotterdam. Dit betekent dat Breederode en de Hogeschool Rotterdam nauw samenwerken op het terrein van validatie en aansluiting van onze opleidingen op hbo- en masteropleidingen van de Hogeschool Rotterdam.

Breederode is ontstaan uit de Hogeschool Rotterdam Transfergroep. Alle opleidingen rondom zorg en welzijn binnen de Hogeschool Rotterdam Transfergroep zijn verzelfstandigt onder de naam Breederode.

Wijnhaven 42
3011 WS
Rotterdam
Wijnhaven 42
3011 WS
Rotterdam
010-3042340