Opleidingen details Hands-on trainingen voor echoscopie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Hands-on trainingen echoscopie op eigen lokatie (ID nummer: 350894)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde bij- nascholing411-4-2019 t/m 10-4-2022
Hands on training Echoscopie411-4-2019 t/m 10-4-2022

In de afgelopen jaren hebben steeds meer verloskundigen een (basis) cursus echoscopie gevolgd zodat zij zelf echoscopische onderzoeken konden gaan aanbieden in de eigen praktijk. In de tussentijd zijn werkafspraken aangepast, protocollen hebben een update gekregen en het echo-apparaat werd vervangen door een nieuwer model. Een opfriscursus op z’n tijd zou dan best wel fijn zijn. Vooral ook om het echo-apparaat ten volste te benutten.

Deze training wordt gegeven door Andrea Stoop-Berends. Ik heb meerdere jaren ervaring in het verrichten van NT-metingen, SEO’s en andere echoscopische onderzoeken en beschik over meerdere certificeringen van de Fetal Medicine Foundation. Bij het begeleiden van studenten voor de diverse echo-opleidingen komt regelmatig naar voren dat collega’s ook graag eens zouden willen nascholen, maar dat er op dat gebied weinig mogelijkheden zijn.  Door deze nascholing probeer ik te voldoen aan deze vraag.

De nascholing wordt op maat aangeboden voor de praktijk of het team waarvoor de training wordt gehouden.

Deze nascholing wordt volledig gevuld met hands-on training. In samenspraak met de cursisten wordt vooraf bepaald wat de wensen zijn wat betreft de zwangerschapsduren waarmee getraind gaat worden. Hiervoor worden zwangeren uit de eigen praktijk uitgenodigd. Zo is het mogelijk om een combinatie te maken van beoordeling van vroege zwangerschappen tot en met 3e trimester.  Tijdens dit deel van de cursus is het mogelijk meer ervaring op te doen met het eigen apparaat en het verkrijgen van de ideale doorsnedes van de foetus. Ook tips en tricks om de beeldvorming te verbeteren komen aan bod. Deze hands-on training wordt per dagdeel gegeven. Voor deze hands-ontraining zijn 4 accreditatiepunten toegekend door de KNOV. Tevens is de scholing door de BEN geaccrediteerd voor 4 punten.

De scholing wordt gegeven op de eigen praktijk of echokamer. Op deze manier wordt gewerkt met het apparaat wat het meest vertrouwd is voor de cursist.

Voor wie is deze nascholing bedoeld?
Voor iedere verloskundige, echoscopist of arts-assistent die regelmatig echoscopische onderzoeken verricht in het 1e, 2e of 3e trimester en graag eens feedback krijgt op het eigen handelen en openstaat voor adviezen ter verbetering van de beeldvorming.
Om optimaal te profiteren van deze nascholing heeft het de voorkeur om te trainen met maximaal 2 deelnemers tegelijk. Hierdoor is er voldoende tijd en gelegenheid om de onderzoeken te oefenen en het eigen echo-apparaat goed in te stellen.
 

Overige informatie
De kosten voor deelname aan deze training bedragen € 75,- per uur (en een reiskostenvergoeding van € 0,19/km). Dit bedrag geldt voor trainingen gegeven op weekdagen tijdens kantooruren. Voor een training ’s avonds of in het weekend geldt een toeslag van 20%. Het cursusgeld dient overgemaakt te zijn uiterlijk 1 week voor de nascholing.

 

Beroepsgroep
Kwaliteitsregister Basisechoscopie
300
 
Hoofdniveau
cursus / opleiding
hands-on training echoscopie
Tijd13:45 - 18:00
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenGemengde training

Tijd10:00 - 14:00
LocatieApeldoorn (NL) (Toon kaart)

Tijd17:00 - 21:30
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenHands-ontraining SEO

Tijd08:30 - 13:00
LocatieChaam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenHands-on training echoscopie

Tijd13:00 - 17:30
LocatieWaddinxveen (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenHands-on training 1e trimester echoscopie

Tijd9:00 - 13:30
LocatieBergen op Zoom (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenHands-ontraining SEO

Hands-on trainingen echoscopie i.c.m. theoretische nascholing op maat voor verloskundigen en echoscopisten.

Ridderzwam 2
4758 CC
Standdaarbuiten
Ridderzwam 2
4758 CC
Standdaarbuiten
06-21242684
 
Selecteer een bestand aub.