Opleidingen details Zorgdragers

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

In contact spreekuur houden is topsport: hoe worden contact en present zijn een wezenlijk onderdeel van chronische zorg? (ID nummer: 350202)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3628-6-2019 t/m 27-6-2020

Omschrijving
Herken je dat we van een klacht over contact (communicatie, bejegening) minder erg schrikken, dan wanneer we worden aangesproken op medisch falen? Is dat wel terecht? Is het mogelijk om één en al oor te zijn voor iedere patiënt of collega? Steeds in contact blijven met jezelf en de ander vormt een grote uitdaging.

Hoe komt het dan? Bijvoorbeeld:
"Als AIOS ben je blij als je de juiste diagnose hebt gesteld en de behandelmogelijkheden hebt besproken, de ondertoon van ontevredenheid van de patiënt over het andere centrum laat je daarom nu voor wat het is."

"Als beginnend medisch specialist word je geconfronteerd met volle spreekuren. Alle patiënten prijzen je voorganger, maar haar statusvoering biedt jou weinig houvast."

"Als ervaren medisch specialist merk je soms dat je de kop er even niet goed bij had. Hoe leg je contact terwijl je het overzicht nog niet hebt?  Hoe kom je terug op een gemiste kans? Hoe gaat dat praktisch als de patiënt inmiddels naar huis is?"

Hoe ziet deze nascholingsdag eruit?
In de ochtend pakken we het begrip contact en present zijn bij de kop. Waar hebben we het eigenlijk over? Hoe beïnvloedt contact onze beslissingen? Wat verandert dat aan het gesprek met de patiënt? We maken daarbij ook gebruik van ervaringsverhalen van medisch specialisten en eigen casuïstiek. In de middag ga je ervaren welke invloed contact voor jou heeft op de te kiezen situatie. Je gaat leren hoe jij invloed kunt uitoefenen op dat contact. We gebruiken een acteur, oefeningen en opdrachten. We vragen je van te voren een voorbereidingsopdracht te doen, waaronder het voorbereiden van een casus. Instructies hiervoor ontvang je na de inschrijving. Je gaat naar huis met een groter palet aan mogelijkheden om in contact en present te zijn tijdens je spreekuur én een concreet op maat gemaakt plan voor jouw volgende spreekuur.

Door wie?
Aike A. Kruize, reumatoloog in het UMC Utrecht, aangesloten bij Zorgdragers: 
In mijn loopbaan ben ik geleidelijk meer tot het inzicht gekomen, dat contact in (chronische) zorg een continu leerproces is, dat niet ophoudt. In de drukte van alledag kan het evenwel lastig zijn te reflecteren, en niet iedereen heeft toegang tot gestructureerde intervisie. Ook door anderen hierop te zijn aangesproken, wil ik samen met Sacha Simons een verdieping van ons dagelijks werk overdragen. 

Sacha Simons, veranderkundige en trainer, aangesloten bij Zorgdragers: 
In de 13 jaar die ik werkte in verschillende ziekenhuizen als projectleider en als leidinggevende, de afgelopen 10 jaar als veranderkundige en trainer en in mijn persoonlijke leven, heb ik ontdekt hoe waardevol het is als het ‘klikt’ tussen zorgprofessional, zorgvrager en naaste(n). En dat dat geen kwestie is van magie, maar van bewustzijn en veel oefenen. In het verleden hebben Aike Kruize en ik met veel plezier sessies ontwikkeld en begeleid voor artsen en voor multidisciplinaire groepen in de ziekenhuiszorg.  

Eerstvolgende datum: 28 juni. Kun je niet, maar heb je wel interesse? Mail naar: info@zorgdragers.nl
Locatie: Utrecht, Hooghiemstraplein 51 (www.hooghiemstra.com)

Groepsgrootte: minimaal 6, maximaal 12.

Investering: €230 voor zelfstandigen en €155 voor particulieren (incl. BTW en incl. lunch)

 

(Meerdaagse) Nascholing
230
Inschrijfgeld van €230 is voor artsen die zelfstandig werkzaam zijn of wier organisatie betaalt. Artsen die particulier inschrijven betalen €155. Dit inschrijfgeld is incl. BTW en inclusief koffie/thee/lunch.
Tijd9:15 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:15 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Hooghiemstraplein 122
3514 AZ
Utrecht
Hooghiemstraplein 122
3514 AZ
Utrecht
0611211203
Selecteer een bestand aub.