Opleidingen details Prelum Uitgevers

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

PsyXpert Congres 2019 - De Psychotherapie van de Toekomst (ID nummer: 350142)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog610-5-2019 t/m 9-5-2020

Dit eerste grote PsyXpert-Congres staat in het teken van de toekomst van het vak Psychotherapie. Hoe ontwikkelt zich het vak? En de professional? Wat zijn de belangrijkste trends, en hoe verandert dat het werk van de psychotherapeut?
Gericht op klinisch (neuro-) psychologen, psychiaters, eerstelijns psychologen, psychotherapeuten (BIG), maar ook relevant voor GZ-psychologen en andere GGz-behandelaren.

Het PsyXpert-Congres brengt de deelnemers via...

  • een vijftal plenaire keynotes,
  • een praktijkgerichte workshopronde (keuze uit 4),
  • verschillende demo's (robotica, rTMS en Virtual Reality),
  • én een interactieve paneldiscussie met alle keynote-sprekers

...op de hoogte van de belangrijkste nieuwste trens en ontwikkelingen in de psychotherapie.

De keynote- en workshop-sprekers zijn zonder uitzondering excellente professionals met een uitgesproken en onderbouwde visie, die een herkenbare brug slaan tussen de theorie en uw dagelijkse praktijk.

Algemene leerdoelen 
Na het volgen van dit congres: 

  • Heeft de deelnemer een scherpere, meer onderbowude visie dan voorheen op de (nabije) toekomst van het vak psychotherapie; 
  • Heeft de deelnemer kennis van enkele specifieke ontwikkelingen (AI, VR, Big data) die de toekomst van de psychotherapie mede zullen bepalen;
  • Heeft de deelnemer kennis van enkele specifieke technieken (ACT, Mindfulness, rTMS, EMDR 2.0) die een belangrijke rol zullen spelen in de (nabije) toekomst van de psychotherapie;
  • Is de deelnemer beter in staat om zin en onzin van elkaar te onderscheiden wanneer gesproken wordt over de toekomst van de psychotherapie
  • Is de deelnemer in staat om zich, vanuit het eigen specialisme, voor te bereiden en waar nodig bij te scholen voor haar/zijn professionele toekomst. 

De masterclass bestaat uit een plenair gedeelte en een ronde van workshops, aangevuld met demonstraties van verschillende nieuwe technieken (rTMS, Virtual Reality, Robotica). Deelnemers krijgen verschillende onderwijsvormen aangeboden, zoals college/presentatie, workshops, interactieve paneldiscussie en demo's, om tot een optimaal leerrendement te komen.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Klinisch psycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)KNMG-GAIA
NIP-Eerstelijnspsychologie NIPPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
psychiaters, klinisch (neuro)psychologen, psychotherapeuten (BIG), eerstelijns psychologen
 Verdiepend
55
250
ja
 Nee
 Nee
Hoofdniveau
Volwassenen
Tijd08:30 - 17:30
LocatieVeenendaal (NL) (Toon kaart)

Prelum Uitgevers is een multimediale, wetenschappelijke uitgeverij die zich met zijn uitgaven richt op beroepsbeoefenaren en studenten in de gezondheidszorg. In nauwe samenwerking met onder andere huisartsen, tandartsen en medisch specialisten bedenken, vervaardigen en verkopen wij diverse informatieproducten, variërend van boeken en tijdschriften tot websites en pda-applicaties.

Prelum Uitgevers maakt een bewuste keuze voor toegankelijke, praktische informatie voor professionals in de gezondheidszorg. Artsen, paramedici en verpleegkundigen die vanuit de liefde voor het vak kiezen voor het regelmatig actualiseren van hun kennis en kunde. Vakspecialisten die ondanks hun drukke bestaan geloven in de kracht van de 'éducation permanente'.

Prelum Uitgevers ontwikkelt uitsluitend vanuit een onafhankelijk, wetenschappelijk perspectief. Dit betekent dat de inhoud van de producten in eerste instantie wordt bepaald en bewaakt door wetenschappers en artsen. Hierbij geldt als uitgangspunt dat alle informatie ondubbelzinnig te herleiden moet zijn tot de bron.
 

De Molen 37
3994 DA
Houten
Postbus 545
3990 GH
Houten
0306355060
Selecteer een bestand aub.