Opleidingen details Kenniscentrum SIEM
Post-HBO opleiding Sensorische Informatieverwerking voor paramedici (ID nummer: 350002)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Oefentherapeuten - Scholing 11926-1-2019 t/m 26-1-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Tijdens deze opleiding wordt het volgende geleerd:

- U kent de neurologie behoren-de bij de sensorische informatieverwerking en kan dagelijkse processen aan de hand van deze neurologie verklaren en beschrijven.

- U screent of er sprake is van een mogelijk probleem in de sensorische informatieverwerking bij een kind.

- U bent in staat om diagnostiek te verrichten, zodat inzicht wordt verkregen in de problemen in de sensorische informatie verwerking.

- U kan een behandeling vorm geven voor een kind dat een probleem heeft in de sensorische informatieverwerking.

- U kan een behandeling vorm geven voor een kind dat een probleem heeft in de sensorische informatieverwerking.

- U bent in staat problemen op het gebied van de sensorische informatie verwerking helder naar ouders / leerkrachten / hulpverleners uit te leggen en hen op heldere wijze adviezen te geven.

- U bent in staat evidence based  de theorie van sensorische informatie verwerking  uit te dragen.

De locatie is Cursus- en Vergadercentrum Domstad in Utrecht.

Kenniscentrum SIEM biedt het onderwijs aan door middel van zelfstudie en het volgen van lesdagen, blended learing genaamd. Tijdens de zelfstudie vergaart de cursist kennis over de stof en door middel van het maken van opdrachten wordt de stof verder begrepen. Voor de zelfstudie wordt gebruik gemaakt van een online leeromgeving. Deze leeromgeving bevat alle informatie die u voor de cursus nodig heeft, zoals voorbereiding voor elke bijeenkomst, alle opdrachten en aanvullende informatie. Via deze online leeromgeving kunt u met uw docent en medecursisten communiceren. Tijdens de lesdag vindt er verdieping plaats, denk aan het verder toepassen en analyseren van de stof.

De omvang van het opleidingsprogramma omvat 154 studiebelastinguren (SBU).
Het aantal contacturen met de docent bedraagt 42 uren: 7 lesdagen van 6 uren (9:30 - 16:00). Aan zelfstudie middels een online leeromgeving wordt 112 uren besteed. Bij iedere lesdag behoort ongeveer 16 uur zelfstudie.
De zelfstudie vindt plaats middels de online leeromgeving, “Illias” genaamd. Hierin staat beschreven hoe de voorbereiding voor elke lesdag eruit ziet. Deze bestaat uit:
- teksten, artikelen en filmpjes;
- lezen van literatuur;
- maken van Mutiple Choice vragen; dit is een toetsing van hetgeen gelezen is;
- maken van opdrachten; dit is voor je eigen leerproces en tijdens de lesdag wordt verder gewerkt aan deze opdrachten. Neem deze opdrachten dus altijd mee naar de les.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau fysiotherapieFysiotherapie portaal
ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici)Stichting Kwaliteitsregister Paramedici
ErgotherapeutenStichting Kwaliteitsregister Paramedici
Keurmerk Fysiotherapie therapeutenregisterFysiotherapie portaal
KwaliteitsRegister FysiotherapieFysiotherapie portaal
1 2
Cursus
 EN - Ergotherapeuten
 NVLF - Logopedisten
 VvOCM - Oefentherapeuten Cesar / Oefentherapeuten Mensendieck
1. De cursist is in staat evidence based de theorie van sensorische informatie verwerking uit te dragen.
2. De cursist kent de neurologie behorende bij de sensorische informatieverwerking en kan dagelijkse processen aan de hand van deze neurologie verklaren en beschrijven.
3. De cursist kan screenen of er sprake is van een mogelijk probleem in de sensorische informatieverwerking bij een kind.
4. De cursist kan na de intakefase een hypothese opstellen rondom de handelingsproblemen van een kind, gericht op de sensorische informatieverwerking.
5. De cursist is in staat om diagnostiek te verrichten, zodat inzicht wordt verkregen in de problemen in de sensorische informatie verwerking.
6. De cursist stelt SMART doelen op toepasbaar in de eigen beroepspraktijk gericht op problemen in de sensorische informatieverwerking en vervolgens werkdoelen gericht op de sensorische informatieverwerking opstellen.
7. De cursist is in staat problemen op het gebied van de sensorische informatie verwerking helder naar ouders / hulpverleners uit te leggen en hen op heldere wijze adviezen te geven.
8. De cursist geeft een behandeling vorm voor een kind dat een probleem heeft in de sensorische informatieverwerking, dat bestaat uit een individuele behandeling en adviezen in het systeem.
Bestand  
Docentenhandleiding Post HBO SI 2018 v5 def.pdf20-1-2019 10:47655 KB
Drs. Theone Kampstra-Grippeling
Wies Spaan
Karen de Vriend
Angela Rozema
42
112
1950
t is inclusief lunch en exclusief boeken en testmateriaal.
12-9-2020 t/m 23-1-2021
Tijd9:30 - 16:00
Locatie Utrecht (NL) (Toon kaart)

9-1-2020 t/m 6-6-2020
Tijd09:30 - 16:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

14-9-2019 t/m 1-2-2020
Tijd9:30 - 16:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

26-1-2019 t/m 22-6-2019
Tijd9:30 - 16:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Kenniscentrum Siem
Cursussen en opleidingen van de experts in sensorische informatieverwerking. Voor professionals in zorg en onderwijs. Van korte cursus tot volledige post-HBO opleiding.

Wij bieden cursussen en opleidingen waarin de sensorische informatieverwerking en de invloed daarvan op het gedrag centraal staan. Wij verbinden kennis over de zintuigen en kennis uit onderzoek met ervaringen uit de praktijk tot praktisch toepasbare scholing. Daar heb je op je werkplek meteen iets aan.

Ons onderwijs is een combinatie van zelfstudie en cursusdagen. Voorafgaand aan elke cursusdag nemen we je in onze online leeromgeving mee door de theorie. Zo is er tijdens de cursusdag zelf ruimte om met elkaar de diepte in te gaan en om praktisch aan de slag te gaan. We hebben daarin volop aandacht voor jouw individuele leerproces.

Nieuwstraat 16
1621 EA
Hoorn
0621292877