Opleidingen details ZKM opleiding Reflection&Action

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Narratief Coachen met ZelfKennisMethode (ZKM) (ID nummer: 349766)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
A&G - klinische kennis3113-12-2019 t/m 12-12-2022
A&G - klinische vaardigheden3113-12-2019 t/m 12-12-2022
A&O - kennis3113-12-2019 t/m 12-12-2022
A&O - vaardigheden3113-12-2019 t/m 12-12-2022

Narratief coachen met ZelfKennisMethode (ZKM).

De opleiding tot ZKM coach is voor therapeuten, psychologen en coaches die verdieping zoeken in hun werk en vanuit een narratieve basis (willen) werken. Uitgangspunt van de ZelfKennisMethode-ZelfKonfrontatieMethode (ZKM) is het unieke persoonlijke verhaal van de cliënt. Coach en cliënt onderzoeken samen de betekenis van dit verhaal. Cliënten worden zich in korte tijd bewust van onderliggende innerlijke drijfveren; van kennis die deels verborgen lag in hun eigen levensverhaal. Hierdoor komen ze tot relevante inzichten en gemotiveerde keuzes voor verandering. 

De ZKM biedt het beste van twee werelden: ruimte voor ieders eigen verhaal, gecombineerd met een evidence based methodische aanpak. Een uitstekende basis en verenigbaar met uiteenlopende werkwijzen.

Wat biedt de ZKM Opleiding?  
Inspiratie. Kennis. Vakmanschap. Je leert werken met de ZKM: de theoretische, wetenschappelijke achtergrond en je doet veel praktijkervaring op. Onze opleiding besteedt uitgebreid aandacht aan eigen persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.

Met de ZKM heb je een solide methode in handen die structuur en richting geeft aan het coachingstraject van je cliënten;

Een zelfonderzoek met de ZKM biedt de cliënt een betere kijk op de mogelijkheden tot persoonlijke groei  en motiveert om te veranderen. Het mobiliseert zelfsturing over eigen leven. Diagnostiek en procesbevordering lopen afwisselend en vloeiend in elkaar over. Het inzetten van de ZKM als A&O/A&G psycholoog is bij uitstek geschikt op die momenten waar het stimuleren van eigen verantwoordelijkheid  en zelfinzicht van de cliënt essentieel is om een verandertraject te laten slagen. De ZKM wordt daarom veel toegepast bij loopbaantrajecten, als ondersteuning bij veranderprocessen, bij problemen op het relationele vlak op het werk, bij professionalisering & opleiding in het kader van organisatieontwikkeling,  bij assertiviteitsvragen, motivatieproblemen, stresshantering, burn-out en outplacement.

academici en HBO-ers
Overig
 Inleidend
 Verdiepend
6
12
ja
5035 euro voor ZZP'ers, 5900 euro zakelijk. Inclusief 12 uur supervisie, afstudeergesprek, locatie & catering, exclusief overnachting.
84
toetsing en evaluatie
• Een behaald diploma in de Sociale Wetenschappen op universitair of Hbo-niveau
• In staat zijn om wetenschappelijke literatuur in Engelse taal te bestuderen en te verwerken
• Praktische kennis van communicatievaardigheden en gesprekstechnieken
Tijd15:30 - 19:00
LocatieZeist (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenKennismakingsmiddag voor de ZKM opleiding, voor overige data zie www.opleidingzelfkennismethode.nl

De ZKM opleiding Reflection & Action biedt een postacademische opleiding tot ZKM coach.
In de opleiding staan de methodiek én de achterliggende wetenschappelijke Motivatie- en Waarderingstheorie centraal. Begin jaren tachtig raakte dr. Margreet Poulie, de grondlegster van de ZKM opleiding Reflection & Action, bezield door het gedachtegoed van Prof. Dr. H.J.M. Hermans. Na een inspirerende samenwerking op het snijvlak van wetenschap en praktijk, richtte zij in 1998 haar eigen praktijkgeoriënteerde ZKM opleiding Reflection & Action op.

Momenteel geeft dr. Toos van Huijgevoort leiding aan de opleiding samen met drs. Desirée Pieters en drs. Selma Roenhorst als hoofddocenten. Margreet Poulie is nog steeds betrokken als supervisor. 

Zusterplein 22
3703CB
Zeist
Zusterplein 22
3703CB
Zeist
0627047437
Selecteer een bestand aub.