Opleidingen details Jaarbeurs

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Congres Zorgtransformatie (ID nummer: 349261)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3412-3-2019 t/m 11-3-2020

De Nederlandse gezondheidszorg wordt internationaal gerespecteerd. We willen kwalitatieve, toegankelijke en betaalbare zorg, maar de zorgvraagontwikkeling en het economische klimaat dwingen ons nog kwalitatievere zorg te bieden voor dezelfde euro. De houdbaarheid van ons zorgsysteem staat dus onder druk en een transformatie is noodzakelijk.

Een transformatie die verder gaat dan technologische ontwikkelingen alleen. Hoewel technologie een belangrijke enabler is, moet de koop, inzet en het gebruik wel goed worden gedaan om succes en voordelen te behalen voor de gezondheidszorg. 

Financiën, belangen, protocollen, bestaande infrastructuren, wet- en regelgeving vormen voor zorgorganisaties de belangrijkste belemmeringen voor deze transformatie. Tijdens het congres ‘Zorgtransformatie’ hopen Zorg & ICT en het programma Diagnose Transformatie u op weg te helpen. Want ondanks deze belemmeringen zijn er organisaties die het wél lukt.

In een efficiënte ochtend nemen we u mee in de belangrijkste bevindingen uit succesverhalen. Wat is de gemene deler van het succes? Wat zijn de belangrijkste leerlessen en valkuilen? Welke tools hebben deze organisaties gebruikt? Met verschillende interactieve sessies onder leiding van interessante sprekers als Bruno Bruins – Minister voor Medische Zorg en Sport, Randy Moore - Voormalig CEO Mercy Virtual, Michel van Schaik– Directeur gezondheidszorg Rabobank Nederland, Olivier Gerrits – Directeur zorginkoop Zilveren Kruis, Ernst Kuipers – Bestuursvoorzitter Erasmus MC.

Leerdoelen:
Vergroten van de theoretische kennis over transformatie in de zorg.
Kennisnemen van goede recente voorbeelden van transformatie
Het leggen van contacten en het uitwisselen van ervaringen met collega professionals die bezig zijn met het transformatie vraagstuk.  

(Mini)symposium
250
Deelname aan dit congres kost € 250 per persoon (excl. BTW) en het aantal plaatsen is beperkt.
Tijd9:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Jaarbeurs organiseert in samenwerking met beroepsorganisatie (bv. Ergotherapie Nederland) congressen voor de betreffende doelgroepen.

Jaarbeursplein 5
3521 AL
Utrecht
Postbus 8500
3503 RM
Utrecht
0302952756
Selecteer een bestand aub.