Opleidingen details Amsterdam UMC VUmc Academie/Amstel Academie
Amsterdam Symposium februari 2019 (ID nummer: 349124)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Intensive Care7 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Het Amsterdam Symposium is een initiatief geweest van het regionaal hoofden overleg van de regio Amsterdam.

De organisatie van het symposium is in handen van een zelfstandige werkgroep met hierin vertegenwoordigers vanuit het AMC, AVL, BovenIJ Ziekenhuis, OLVG Oost en OLVG West en VUmc. Zij zijn werkzaam op de Intensive Care Volwassenen, Intensive Care Kinderen en Intensive Care Neonatologie.

Omschrijving

In het Amsterdam Symposium worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van Intersive Care verpleegkunde (geneeskunde) geintergreerd in de verschillende onderwerpen. Daar waar mogelijk gestuurd op evidence and best practice.

Doelstelling

Het overdragen, delen en verkrijgen van de vakkennis en ervaring binnen de verschillende Amsterdamse Intensive Care afdelingen.

Visie De maatschappij verwacht dat de geleverde zorg op het niveau wordt verleend waarbij de verpleegkundige verantwoording af legt voor de geleverde zorg, hierbij gebruik makend van bewijzen uit wetenschap en onderzoek en best practice. Om dit te bereiken is bij- en nascholing noodzakelijk. Het Amsterdam symposium sluit hierbij aan door afwisseling in werkvormen en een balans tussen vakinhoud en beroepsinhoud aan te bieden.

Het resultaat is het jaarlijks ontwikkelen van een programma voor Intensive Care verpleegkundigen vanuit de regio Amsterdam en daarbuiten. De onderwerpen zijn mulitdisciplinair en verzorgd worden door verpleegkundigen, medici en overige relevante disciplines.

De inhoud van het symposium is dan ook gericht op de huidige verpleegkundige beroepspraktijk, staat in dienst van optimale zorg en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het beroep van Intensive Care verpleegkundige. Binnen deze ontwikkelingen zal steeds vaker gebruik gemaakt worden van evidence based practice en best practice, wat zijn weerslag heeft op het programma. Toetsing van deze kennis zal in de toekomst een belangrijke rol gaan spelen.

De Nederlandse Vereniging van Intensive Care Verpleegkundigen (NVICV) heeft in het verleden (nu niet meer) een ondersteunende rol gespeeld. De NVICV heeft het initiatief genomen om een accreditatie systeem te gaan ontwikkelen ten behoeve van de herregistratie. De NVICV is samengegaan met de V&VN, maar blijft de beroepsvereniging voor de Intensive Care verpleegkundigen. Ook in de toekomst zal het Amsterdam Symposium een rol spelen als bijscholingsinstituut voor Intensive Care verpleegkundigen.

8-2-2019
Tijd08:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

4-2-2019
Tijd08:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

VUmc Academie/Amstel Academie biedt opleidingen, bij- en nascholingen en trainingen aan voor medewerkers in (allerlei vormen van) zorginstellingen. Een aantal scholingen is voor een specifieke groep ontwikkeld (verpleegkundigen, operatie-assistenten, anesthesiemedewerkers, beleidsmedewerkers, e.d.). Een deel van het aanbod is voor meerdere functiegroepen geschikt. Het aanbod wordt op de site actueel gehouden.

Daarnaast bestaat een groot deel uit maatwerk ter verdieping en ontwikkeling van de medewerker in diens huidige functie. Het maatwerk aanbod voor artsen en medici wordt specifiek ontwikkeld om aan de vraag te voldoen.  

VUmc Academie/Amstel Academie Van der Boechorststraat 7
1081 BT
Amsterdam
Postbus 7057
1007 MB
Amsterdam
0612345678