Opleidingen details Psytrec - Forta Opleidingen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

PSYTREC Nascholingsdag (ID nummer: 349076)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Nascholingscursus - contacturen622-2-2019 t/m 21-2-2022

Omschrijving 

PSYTREC is een gespecialiseerde GGZ instelling die zich exclusief richt op het behandelen van (complexe) PTSS. Dit op een innovatieve wijze om zo kort en intensief, maar bovenal zo effectief mogelijk te behandelen. 

PSYTREC kiest ervoor de patiënten meerdere dagen aaneensluitend te behandelen. De patiënten kunnen daartoe op de locatie van PSYTREC overnachten. 

De behandeling van PTSS bestaat uit een combinatie van wetenschappelijk gefundeerde therapieën voor trauma-verwerking (EMDR en Imaginaire Exposure), die op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast is een intensief bewegings- en (buiten)sportprogramma een belangrijk onderdeel van het dagprogramma. Het derde deel van het PTSS-behandelprogramma bestaat uit Psycho-educatie. Deze drie onderdelen samen vormen de INTENSIVE5® – en INTENSIVE8®-PTSS-behandelprogramma’s. 

Op deze studiedag wordt aan het gehele behandelproces met daarin alle drie de componenten, aandacht besteed: Wat is de rol van sport en beweging bij de intensieve traumatherapie, en hoe kunnen we de toepassing van de individuele evidence based traumagerichte therapieën optimaliseren. Kunnen we deze aanvullen met andere vormen van traumabehandeling, bijvoorbeeld met rescripting? 

 

Leerdoelen  

Inzicht in het gebruikmaken van sport en beweging bij traumatherapie 

goede indicatiestelling kunnen doen voor het intensieve behandeltraject en kunnen opstellen van een behandelprogramma.  

Inzicht krijgen in het fenomeen "hervonden herinneringen" en de implicaties hiervan voor de behandeling.  

Het kunnen toevoegen van Rescripting technieken bij het verwerken van trauma's.  

Kennismaken met de nieuwste inzichten van EMDR en Exposure behandelingen. Hierbij gaat het ook om te leren om op de juiste manier alle EMDR interventies, Interoceptieve Exposure, Imaginaire Exposure, Exposure in Vivo en Virtual Reality technieken in te leren zetten 

Kennis van het wetenschappelijk onderzoek met de behandelresultaten tot nu toe en van het lopend wetenschappelijk onderzoek bij PSYTREC. 

 

 

 

 

 

Beroepsgroep
Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP)
Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
 behandelplan nagaan of evidence based protocol bestaat; bij afwijking daarvan dit beargumenteren
 hulpvraag en behandeldoel
 interventies en evaluatie van het therapeutisch effect daarvan
 klachtinventarisatie + DSM classificatie en diagnose
 leertheoretisch model toepassen en analyses maken (bijvoorbeeld betekenisanalyses (BA’s), functieanalyses (FA’s) en evt. holistische theorie (HT)
 observaties en meetinstrumenten
 terugvalpreventie
 therapeutische houding en/of therapeutische relatie (non-specifieke variabelen)
 voorlichting over ziektebeeld en behandeling
 wetenschappelijke evidentie
academici en HBO-ers
Studiedag
 Verdiepend
geen
geen
ja
0
6
toetsing en evaluatie
ISO
nvt
Hoofdniveau
CGt bij-/nascholing
Tijd9:30 - 16:15
Locatie
OpmerkingenIvm Corona-maatregelen is deze trainingsdag per ZOOM gegeven

Tijd09:00 - 17:00
LocatieWeert (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieWeert (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieWeert (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieWeert (NL) (Toon kaart)

PSYTREC is een gespecialiseerde GGZ instelling die zich exclusief richt op het behandelen van (complexe) PTSS. PSYTREC kiest ervoor patiënten meerdere dagen aaneensluitend te behandelen. De patiënten overnachten hiertoe op de locatie van PSYTREC.
De behandeling van PTSS bestaat uit een combinatie van wetenschappelijke gefundeerde therapieën voor traumaverwerking, die op elkaar afgestemd zijn. Daarnaast is een intensief bewegings- en sportprogramma een onderdeel van het dagprogramma. Het derde deel van het behandelprogramma bestaat ui Psycho-educatie. Deze drie onderdelen samen vormen de intensive5 en intensive8 PTSS behandelprogramma's van PSYTREC

PSYTREC werkt samen met Forta Opleidingen. Begonnen als opleidingstak van GGZ-instelling de FortaGroep, is Forta Opleidingen inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig opleidingsinstituut waarbij evidence based behandelmethoden centraal staan. Deskundigen ontwikkelen nieuwe (online)cursussen, gericht op specifieke cliëntgroepen. Dit zorgt ervoor dat onze cursisten zich kunnen blijven ontwikkelen en specialiseren. Forta Opleidingen is een CRKBO geregistreerde instelling. Ons kwaliteitssysteem is daarnaast ISO 9001 gecertificeerd.

Zwarteweg 30
3833 AL
Leusden
010 262 0736
Selecteer een bestand aub.