Opleidingen details IDEWE

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Opleiding referentiepersonen verplaatsingsvaardigheden (ID nummer: 348947)
 (3) 

beoordeling per persoon

 9-12-2019
Zeer goed informatief, duidelijk en onmiddellijk toepasbare technieken
 29-11-2019
Hands-on opleiding waarvan de inhoud dagelijks kan gebruikt worden. Zou moeten gegeven worden aan iedereen die in de zorgen zit.
 2-6-2019
Zeer goede opleiding die aansluit op mijn interesses en mij verder inzicht heeft bezorgd.
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch2425-4-2019 t/m 31-12-2019

Inhoud

In deze opleiding wordt er gewerkt rond 2 modules.

Beheersen van de basisprincipes fysieke belasting - Als referentiepersoon is het belangrijk dat je zelf bewust bent van je eigen lichaam, je eigen houding en bewegingen. Aan de hand van praktijkgerichte oefeningen wordt gewerkt aan het beheersen van de basisprincipes van fysieke belasting.

Verplaatsingsvaardigheden en kennis van hulpmiddelen - Het verplaatsen van personen is meer dan alleen een techniek. Inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van de persoon, kennis van bewegingspatronen, kennis van het gebruik van hulpmiddelen, instructies geven en non-verbale communicatie zijn vaardigheden die nodig zijn om op een correcte manier te kunnen handelen. Er wordt gewerkt rond de verschillende verplaatsingen die tijdens de zorg van personen voorkomen. Voor beide actoren staan veiligheid en comfort centraal.

Deze opleiding is zeer interactief en praktisch opgevat.

 

Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers (kinesitherapeuten, (hoofd)verpleegkundigen, ergotherapeuten, zorgkundigen) die meewerken aan de praktische uitvoering van het ergonomisch beleid binnen uw zorginstelling. Referentiepersonen zijn medewerkers die, naast hun uitvoerende taken, zich engageren om ergonomie onder de aandacht te houden op de afdeling.

Tineke Lauwers
Kristien Selis
24
393
 
Tijd09:00 - 16:30
LocatieLeuven (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 16:30
LocatieLeuven (BE) (Toon kaart)

 IDEWE
 (9) 

Groep IDEWE wil bijdragen tot de fysieke en psychische integriteit van de burger en schade aan zijn leef- en werkomgeving voorkomen. Op die manier bieden we een belangrijke maatschappelijke meerwaarde.

We werken mee aan:

Een hogere werkbaarheidsgraad van de volwassen bevolking ;

De beperking van de verliezen voor de werkgever en de hele samenleving ;

De verbetering van het werkklimaat ;

De persoonlijke ontwikkeling van iedere individuele werknemer ;

De beheersing van verschillende vormen van milieuschade.

We baseren onze acties op de overtuiging dat de beperking van het aantal schadegevallen en de omvang ervan een positieve impact heeft. Het komt ten goede aan een welvarendere maatschappij die een belangrijke waarde toekent aan de kwaliteit van het leven. De kwalificatie, de vorming en het welzijn van ons eigen personeel verdienen daarbij bijzondere aandacht.

IDEWE vzw en IBEVE vzw willen samen als toonaangevende groep een kwalitatief hoogstaande en wetenschappelijk onderbouwde dienstverlening aanbieden. Die richt zich op preventie in alle deelgebieden van welzijn, arbeid en milieu.

Interleuvenlaan 58
3001
Leuven
016390438
Selecteer een bestand aub.