Opleidingen details Sioo, Interuniversitair Centrum voor organisatie- en veranderkunde

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Workshop Dealen met Strategische Vraagstukken (ID nummer: 348802)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
A&O - vaardigheden2411-4-2019 t/m 10-4-2022

Dealen met Strategische Vraagstukken

De kunst van strategisch balanceren in verandertrajecten

In de workshop Strategisch handelen leert u strategischer op te treden in verandertrajecten, waardoor ook het verandertraject zelf succesvoller wordt. Door strategischer te kunnen reageren op de dynamische context waarin de verandering plaats vindt, bent u beter in staat vorm te geven aan uw veranderopdracht.

Waarnemen en diagnosticeren behoren tot de basis vaardigheden van veranderaars. Zij willen vervolgens kunnen anticiperen en reageren op de dynamiek van organisatorisch complexe omgevingen. Dat vraagt dat zij kunnen balanceren tussen loslaten en sturen, tussen het hoe, het wat, het waartoe en het wie. Dat vraagt ook dat zij, in een omgeving van wisselende stakeholders, verschuivende ambities en veranderende omgevingsfactoren, hoofd en bijzaken kunnen scheiden en kunnen omgaan met paradoxen. Kortom: Zij beheersen de kunst van het strategisch balanceren.

In de workshop Strategisch handelen leert u aan de hand van vijf perspectieven integraal te kijken naar organisaties en hun veranderambities. Die perspectieven zijn: strategische integraliteit, oriëntatie, complexiteit, veranderfocus en structuur. U werkt met zelf ingebrachte casuïstiek. U experimenteert met de verschillende dimensies van uw verandervraagstuk. U leert verbinding te leggen tussen strategie, organisatie en mensen. U gaat beter begrijpen hoe de interne en externe context werken. U gaat zelf makkelijker en handiger bewegen. U leert spelen met uw eigen stijl en voorkeuren in relatie tot de context en het vraagstuk.

academici en HBO-ers
Workshop
 Verdiepend
6
12
ja
€ 2.150 (exclusief verblijfkosten)
36
Geen toetsing, wel evaluatie
Verander-, lijnmanagers en organisatieadviseurs die het resultaat en de impact van hun verandertrajecten willen vergroten.
Tijd09:30 - 17:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDeze workshop bestaat uit een tweedaags seminar gevolgd door twee losse dagen

Tijd09:30 - 17:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDeze workshop bestaat uit een tweedaags seminar gevolgd door twee losse dagen

Tijd09:30 - 17:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDeze workshop bestaat uit een tweedaags seminar gevolgd door twee losse dagen

Tijd09:30 - 17:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDeze workshop bestaat uit een tweedaags seminar gevolgd door twee losse dagen

Veranderen op eigen kracht

Succesvol bijdragen aan het verbeteren en vernieuwen van organisaties. Werken aan eigen professionaliteit als verandermanager, adviseur of leider van een organisatie. Wie zulke ambities koestert, wil meer dan kant-en-klare, begrensde programma’s. Professionals zoeken de ruimte.
Dat is precies wat u bij Sioo vindt. Een intellectuele ruimte voor professionals met uiteenlopende talenten en achtergronden, die willen leren van en met elkaar. Een kennisgemeenschap waarin mensen vanuit verschillende invalshoeken ervaringen en theorieën uitwisselen en reflecteren op het eigen handelen.
Onze programma’s zijn dan ook allesbehalve standaard. Integendeel; we ontwikkelen ze rondom deelnemende professionals en hun organisaties. Dat levert, weten we uit ervaring, de grootste meerwaarde voor u en uw organisatie.

Sioo draagt bij aan uw ontwikkeling en die van uw organisatie via:
 master-trajecten
 professionaliseringsprogramma's
 maatwerk bij veranderingsprocessen
 samenwerking bij programmaontwerp en -ontwikkeling
 onderzoek
 symposia, workshops, conferenties en publicaties

In onze activiteiten slaan we een brug tussen wetenschappelijk theorie en de praktijk van organisatie- en veranderingsprocessen. En daarin zijn we succesvol, al sinds 1958.

Newtonlaan 209
3584 BH
Utrecht
030 2913000
Selecteer een bestand aub.