Opleidingen details Sioo, Interuniversitair Centrum voor organisatie- en veranderkunde

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Workshop Inzicht in bedrijfskunde (ID nummer: 348800)
Cursus afgewezen!
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal

Inzicht in Bedrijfskunde

Een kennismaking met toepasbare bedrijfskunde voor uw advieswerk

De workshop Inzicht in Bedrijfskunde is speciaal voor adviseurs die behoefte hebben aan, in hun advieswerk toepasbare, bedrijfskundige concepten en die niet beschikken over een bedrijfskundige achtergrond.

De eerste organisatieadviseurs waren ingenieurs. Als u vandaag de dag adviseurs vraagt naar hun achtergrond, dan hoort u de meest uiteenlopende verhalen. Ze hebben astronomie gestudeerd of Nederlands, psychologie of economie. Er zijn adviseurs die verlangend zuchten als de term bedrijfskunde valt, want bedrijfskundigen lijken degenen die werkelijk snappen hoe organisaties in elkaar zitten en hoe het anders zou kunnen. In de workshop Inzicht in Bedrijfskunde krijgt u een kijkje in de bedrijfskundige keuken. U verkrijgt kennis en inzicht in de bijdrage van de verschillende functionele gebieden aan de organisatie als geheel. Daarnaast leert u begrippen, termen en actuele discussies van de functionele gebieden te herkennen en te plaatsen. Zo krijgt u inzicht in de verschillende manieren waarop bedrijven georganiseerd kunnen worden. 
U gaat in op thema’s als: geschiedenis van de organisatiekunde, verschillende stromingen en principes in de structurering van de organisatie, strategie, organisatiecultuur, marketing, inkoopmanagement, kwaliteitszorg, financiën, productielogistiek en medezeggenschap. 

Resultaat van de workshop Inzicht in bedrijfskunde
U leert een meer generalistische visie te hanteren ten aanzien van de organisatievraagstukken. Dit komt de kwaliteit van uw advies ten goede, zowel in de beeldvormingsfase als in het ontwerpen van een veranderaanpak. U bent beter in staat om uw deskundigheid in te brengen en te koppelen aan de visie van anderen. U kunt adviezen van anderen beter beoordelen. U wordt daarmee een volwaardiger gesprekspartner voor andere adviseurs en uw klant en collega’s.
 

 

 

 

academici en HBO-ers
Workshop
 Verdiepend
6
20
ja
€ 2050 (exclusief literatuur- en verblijfkosten)
40
Geen toetsing, wel evaluatie
Adviseurs die behoefte hebben aan, voor hun advieswerk, relevante en toepasbare bedrijfskundige concepten en theorieën, maar die niet beschikken over een bedrijfskundige achtergrond.
Tijd09:00 - 17:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDeze workshop bestaat uit twee tweedaagse seminars, die starten om 9.30 uur en de volgende dag eindigen om 17.00 uur

Tijd09:00 - 17:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDeze workshop bestaat uit twee tweedaagse seminars, die starten om 9.30 uur en de volgende dag eindigen om 17.00 uur

Veranderen op eigen kracht

Succesvol bijdragen aan het verbeteren en vernieuwen van organisaties. Werken aan eigen professionaliteit als verandermanager, adviseur of leider van een organisatie. Wie zulke ambities koestert, wil meer dan kant-en-klare, begrensde programma’s. Professionals zoeken de ruimte.
Dat is precies wat u bij Sioo vindt. Een intellectuele ruimte voor professionals met uiteenlopende talenten en achtergronden, die willen leren van en met elkaar. Een kennisgemeenschap waarin mensen vanuit verschillende invalshoeken ervaringen en theorieën uitwisselen en reflecteren op het eigen handelen.
Onze programma’s zijn dan ook allesbehalve standaard. Integendeel; we ontwikkelen ze rondom deelnemende professionals en hun organisaties. Dat levert, weten we uit ervaring, de grootste meerwaarde voor u en uw organisatie.

Sioo draagt bij aan uw ontwikkeling en die van uw organisatie via:
 master-trajecten
 professionaliseringsprogramma's
 maatwerk bij veranderingsprocessen
 samenwerking bij programmaontwerp en -ontwikkeling
 onderzoek
 symposia, workshops, conferenties en publicaties

In onze activiteiten slaan we een brug tussen wetenschappelijk theorie en de praktijk van organisatie- en veranderingsprocessen. En daarin zijn we succesvol, al sinds 1958.

Newtonlaan 209
3584 BH
Utrecht
030 2913000
Selecteer een bestand aub.