Opleidingen details OLVG - Leerhuis

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Superviseren van aios (ID nummer: 348768)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 234-3-2019 t/m 3-3-2020

Deze module is speciaal bedoeld voor opleidingsgroepen (in compagnie) om zowel de organisatie van - en de vaardigheid in supervisie te verbeteren.

Supervisie is een belangrijke dagelijkse opleidingsactiviteit, waar vrijwel alle leden van een groep mee te maken hebben. Aios werken onder supervisie als de verlengde arm van de medisch specialist. Goede supervisie is zowel van belang voor kwalitatief hoogstaande patiëntenzorg als voor de opleiding van de aios.
Met de invoering van Entrustable  Professional Activity’s (EPA’s) in de opleidingsplannen van medisch specialistische vervolgopleidingen zijn kenmerkende beroepsactiviteiten op verschillende supervisie- niveau’s gedefinieerd. Volgens de nieuwe KNMG richtlijn dient de opleidingsgroep de voortgang van iedere aios voor elke EPA te monitoren, het supervisieniveau te bepalen en de aios uiteindelijk bekwaam te verklaren.  Dit vraagt van iedere opleidingsgroep aanpassingen in de manier waarop de supervisie wordt georganiseerd.
Daarnaast is de wijze waarop supervisie wordt gegeven van grote invloed op het leerproces van de aios. Om een aios passend te superviseren dient de begeleiding afgestemd te worden op de competentiebeheersing van de aios. Bij een beginnende aios vraagt dit om een directieve en bij een gevorderde om een meer coachende stijl.
Tijdens de training zal zowel aandacht zijn voor de organisatie van supervisie als voor de begeleidingsstijlen. Er zal geoefend worden aan de hand van eigen casuïstiek.

Leerdoelen deelnemers

Na de training:

  • Heeft de opleidersgroep Inzicht in de eigen organisatie van supervisie  en heeft SMART- verbeteracties geformuleerd.
  • Kent de deelnemer de theorie van situationeel opleiden en kan deze toepassen op concrete supervisie-situaties.
  • Heeft de deelnemer met coachende vaardigheden geoefend.
  • Kent de deelnemer de systematiek van vaardigheden aanleren in 4 stappen (Peyton). 

 

Workshop
 
0
Groepstarief E 1000,00 per groep
Tijd17:00 - 20:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Vanuit het Leerhuis wordt ondersteuning geboden op het vlak van leren, professionaliseren en onderzoek in de praktijk van OLVG.

Oosterpark 9 kamer N1.13
1090 HM
Amsterdam
95500
1090 HM
Amsterdam
020 5992343
Selecteer een bestand aub.