Opleidingen details de Viersprong

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Basistraining Therapeutisch Psychologisch Onderzoek bij Adolescenten en hun Systeem (ID nummer: 348737)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
NVRG - Nascholingscursus1817-5-2019 t/m 16-5-2020

TPO-A is een semigestructureerd model met als doel het zelfinzicht van de adolescent en zijn/haar systeem te vergroten en een begin te maken om de narratief van de adolescent en zijn systeem te veranderen. Door middel van een actieve samenwerking met zowel de adolescent als zijn/haar systeem, met behulp van alle stappen van het model, wordt geprobeerd positieve veranderingen bij de adolescent en zijn/haar systeem teweeg te brengen en de motivatie voor behandeling (opnieuw) te vergroten.

Adolescenten en hun systeem worden betrokken bij het doel van het onderzoek en de onderzoeksvragen. Maar ook bij het begrijpen van de testresultaten en bij het linken aan hun dagelijks leven tijdens de resultatenbespreking. Door de adolescent en zijn/haar systeem actief te betrekken en nieuwe oplossingen te proberen voor hun probleemgedrag, zorgt het ervoor dat de focus van de behandeling en de volgende stappen in hun proces duidelijk zijn en begrepen worden. En ook dat de aangedragen adviezen passen binnen de waarden en cultuur van de adolescent en zijn/haar systeem.
Het zorgt er als het ware voor dat de adolescent en zijn/haar systeem zich “empowered” voelen voor de volgende stap in hun proces.

De doelen van deze training zijn: 
- De verschillende stappen in het proces te begrijpen en toe te passen in de dagelijkse praktijk. 
- Therapeutische factor te kennen in deze manier van psychologisch onderzoek doen en dit toe te passen. 
- De grondhouding van samenwerking en nieuwsgierigheid toe te passen in de verschillende stappen met oog voor het bewaken van meervoudige partijdigheid. 
- Om samen met adolescent en ouders/verzorgers onderzoeksvragen op te stellen met oog voor de systemische componenten en de nieuwsgierigheid van alle betrokkenen te activeren. 
- Op welke wijze u de testen moet bevragen en bespreken met adolescent en ouders/verzorgers. 
- Om een individuele onderzoeksinterventie sessie met de adolescent op te zetten en uit te werken. 
- Om een gezinsonderzoeksinterventie sessie met de adolescent en de ouders/verzorgers op te zetten en uit te werken. 
- Om de resultatenbespreking van het onderzoek op te zetten vanuit samenwerking en met respect voor de mogelijkheden en onmogelijkheden van de adolescent en de ouders/verzorgers. 
- Om de resultatenbespreking af te stemmen op het psychologisch niveau (cognitief en emotioneel) van alle betrokkenen. 
- Om een brief te schrijven waarin de vragen van de adolescent en verwijzer beantwoord worden op een gepersonaliseerde manier. 
- Om een brief te schrijven waarin de vragen van de ouders/verzorgers en verwijzer beantwoord worden op een gepersonaliseerde manier. 
- Om de testdata te integreren en te vertalen naar het individuele niveau van de desbetreffende adolescent zijn ouders/verzorgers en hun vragen. 

 

 

 

academici en HBO-ers
Cursus
 Verdiepend
12
18
ja
925,00
21,5
Geen toetsing, wel evaluatie
Voorkennis van testmateriaal is gewenst
Tijd09:30 - 17:00
LocatieCapelle aan Den IJssel (NL) (Toon kaart)

De Viersprong is een topklinische derdelijns instelling met ruim vijf jaar specialistische kennis op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen.

De Beeklaan 2
4661 EP
Halsteren
Postbus 7
4660 AA
Halsteren
088-7656200
Selecteer een bestand aub.