Opleidingen details Sioo, Interuniversitair Centrum voor organisatie- en veranderkunde

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Studieweek Systemen (ID nummer: 348541)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
A&G - klinische kennis2121-1-2019 t/m 20-1-2022
A&G - klinische vaardigheden2121-1-2019 t/m 20-1-2022

Studieweek Systemen

De Studieweek Systemen is een intensieve, vijfdaagse workshop waarin u op verschillende manieren naar de organisatie als systeem kijkt. U begint bij de basis van het systeemdenken en leert gedurende week de verschillende stromingen theoretisch en praktisch goed kennen. Het versterkt het fundament onder uw methodische redeneringen bij organiseren en veranderen.

Als het gaat om organisaties en verandering dan valt al snel het woord ‘systeem’. Systeemdenken, de organisatie als systeem, systemisch kijken, systeeminterventies. Wat bedoelen we eigenlijk? Zijn al die woorden synoniem aan elkaar? Of is het woord hetzelfde, maar zijn de uitgangspunten verschillend? Welke theoretische stromingen zien de organisatie als een systeem en hoe zien ze dat dan? De diverse situaties waarin het begrip ‘systeem’ gebruikt wordt in relatie tot organisaties maakt het niet eenvoudig om (theoretische) verschillen of samenhang te zien. Voor velen blijft ‘systeemdenken’ een ambigue begrip. Als organisatieprofessionals blijven we daardoor in ons discours als het om systemen gaat vaak langs elkaar heen praten. Reden voor Sioo om een studieweek te organiseren over ‘Systemen’. Een intensieve week waarin we het begrip systeem in relatie tot organisaties in al zijn facetten bestuderen. Een keur aan docenten geeft, ieder vanuit hun eigen focus, een theoretische invulling aan het hybride begrip. Een brede waaier aan workshops biedt de praktische ervaring met vele instrumenten en methoden. We starten gezamenlijk vanuit een historische samenhang tussen de stromingen die we interactief verder versterken.

De studieweek Systemen biedt u de mogelijkheid om de samenhang en verschillen tussen de stromingen te begrijpen, de stromingen theoretisch flink te verdiepen en praktische ervaring op te doen met een heel aantal instrumenten en methoden.

academici en HBO-ers
Workshop
 Verdiepend
15
28
ja
3.150
56
Geen toetsing, wel evaluatie
Organisatieprofessionals die het systeembegrip in de organisatie- en veranderkunde beter willen begrijpen. De studieweek is geschikt zowel voor professionals voor wie het begrip relatief nieuw is, als voor de meer gevorderde systeemdenker.
Tijd09:30 - 17:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDeze studieweek bestaat uit 5 aaneengesloten dagen

Tijd09:00 - 17:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)
Opmerkingen5 aaneengesloten dagen

Tijd09:00 - 17:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)
Opmerkingen5 aaneengesloten dagen

Tijd09:00 - 17:00
Locatie
Opmerkingen5 aaneengesloten dagen

Tijd09:00 - 17:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)
Opmerkingen5 aaneengesloten dagen

Tijd09:00 - 17:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)

Veranderen op eigen kracht

Succesvol bijdragen aan het verbeteren en vernieuwen van organisaties. Werken aan eigen professionaliteit als verandermanager, adviseur of leider van een organisatie. Wie zulke ambities koestert, wil meer dan kant-en-klare, begrensde programma’s. Professionals zoeken de ruimte.
Dat is precies wat u bij Sioo vindt. Een intellectuele ruimte voor professionals met uiteenlopende talenten en achtergronden, die willen leren van en met elkaar. Een kennisgemeenschap waarin mensen vanuit verschillende invalshoeken ervaringen en theorieën uitwisselen en reflecteren op het eigen handelen.
Onze programma’s zijn dan ook allesbehalve standaard. Integendeel; we ontwikkelen ze rondom deelnemende professionals en hun organisaties. Dat levert, weten we uit ervaring, de grootste meerwaarde voor u en uw organisatie.

Sioo draagt bij aan uw ontwikkeling en die van uw organisatie via:
 master-trajecten
 professionaliseringsprogramma's
 maatwerk bij veranderingsprocessen
 samenwerking bij programmaontwerp en -ontwikkeling
 onderzoek
 symposia, workshops, conferenties en publicaties

In onze activiteiten slaan we een brug tussen wetenschappelijk theorie en de praktijk van organisatie- en veranderingsprocessen. En daarin zijn we succesvol, al sinds 1958.

Newtonlaan 209
3584 BH
Utrecht
030 2913000
Selecteer een bestand aub.