Opleidingen details Boerhaave Nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Neuroradiologie in de dagelijkse praktijk (ID nummer: 348366)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing neurologie512-4-2019 t/m 11-4-2020

De neuroradiologie neemt in de neurologische praktijk een steeds belangrijkere plaats in. Bij veel neurologische patiënten wordt de diagnose voor een belangrijk deel bepaald door de uitkomsten van radiologisch onderzoek. Ook therapiekeuzes worden in toenemende mate afhankelijk van radiologische resultaten en follow-up. Zowel voor de radioloog als de neuroloog is kennis van elkaars vakgebied noodzakelijk om tot een goede diagnose en behandeling van patiënten te komen. In de huidige opleiding voor zowel neuroloog als radioloog is nauwelijks tot geen structureel onderwijs in elkaars vakgebied.

In deze nascholing willen wij een aantal belangrijke neurologische ziektebeelden bespreken waarbij de neuroradiologie een belangrijke rol vervult. De dagelijkse praktijk van de neuroloog wordt voor een belangrijk deel bepaald door de uitkomsten van radiologische onderzoeken. Voor de neuroloog is basiskennis van de neuroradiologie een vereiste. In deze nascholing worden de belangrijkste radiologische technieken, met name MRI, besproken. Daarnaast wordt aan de hand van frequent voorkomende symptomen en-of ziektebeelden de interpretatie van de radiologische onderzoeken besproken. Tevens worden de belangrijkste klinische kenmerken en pitfalls besproken van de neurologische ziektebeelden en de zin of onzin van aanvullend radiologisch onderzoek daarbij. De nadruk ligt daarbij op recente ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van een beroerte, neurovasculaire zorg, witte stofafwijkingen en dementie.

Aan het eind van de dag heeft de deelnemer een goed overzicht van een aantal belangrijke neurologische symptomen en ziektebeelden, de rol van de neuroradiologie daarbij en de benodigde kennis om de juiste indicatie te stellen tot de diverse onderzoeken, alsmede de radiologische onderzoeken te beoordelen. 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA)NAPA / NVBMH
Nederlandse Vereniging voor Radiologie (NVvR)KNMG-GAIA
Verpleegkundig specialist acute zorg bij somatische aandoeningenVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Verpleegkundig specialist chronische zorg bij somatische aandoeningenVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
1 2
(Meerdaagse) Nascholing
295
295 euro vol tarief
170 euro tarief arts assistenten
Hoofdniveau
Neuroradiologie
Tijd10:00 - 16:30
LocatieDen Haag (NL) (Toon kaart)

Boerhaave Nascholing is de oudste post-academische onderwijsorganisatie op geneeskundig gebied (PAOG) in Nederland.

Met Boerhaave Nascholing wil het LUMC medici en medisch wetenschappelijk onderzoekers inspireren de nieuwste wetenschappelijke inzichten toe te passen. Ons doel is dat zij steeds de best mogelijke patiëntenzorg leveren. Met deze nascholingsmissie wil het LUMC motiveren, enthousiasmeren en aanzetten tot handelen door een hoge kwaliteit van de nascholing. Die hoge kwaliteit betreft:de inhoud, namelijk actuele thema’s;
de vorm, zoals vooraanstaande sprekers, afwisselend en interactief programma, onderwijskundig maatwerk, e-learning e.d.;
de organisatie en de dienstverlening.
 

Hippocratespad 21
2333 ZD
LEIDEN
Postbus 9600
2300 RC
LEIDEN
071-5268515
Selecteer een bestand aub.