Opleidingen details CWZ academie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Themabijeenkomst EPA’s: Gek van feedback (ID nummer: 348224)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2227-2-2019 t/m 26-2-2020

In deze themabijeenkomst worden de meest recente ontwikkelingen op het gebied van feedback besproken. Onder andere one-minute-feedback, feedforward, multisourcefeedback, Pendleton rules, feedback op niveaus volgens Hattie en Timperly, feedback geven naar een vooraf afgestelde standaard komen hierin aan de orde. Eerst wordt er in een korte presentatie behandeld wat de verschillende vormen zijn en wat de effecten zijn. Maar ook wordt er gekeken naar welke vorm van feedback geven passend is voor welk (leer)moment. Voor de aios wordt er gekeken naar hoe je gerichte feedback kan vragen en hoe de techniek ‘richten’ hierbij kan helpen in de korte momenten.

In een carousselvorm wordt er vervolgens geoefend in kleine subgroepen met casussen en verschillende technieken van feedback geven. Op die manier kan iedere deelnemer ervaren hoe er op  verschillende manieren feedback kan worden gegeven en wat voor hen een passende manier is. Voor hen persoonlijk, voor het specialisme en voor dat moment.

Vervolgens wordt er plenair met elkaar besproken hoe je de verschillende feedbackmomenten kunt organiseren op een slimme manier, zodat er meer spontane feedback wordt gegeven en er een er een goede of nog betere feedbackcultuur kan ontstaan. Hierin kunnen ook eigen best pratices worden gedeeld vanuit de verschillende vakgroepen. Tot slot schrijft elke deelnemer voor zichzelf op hoe hij of zij hiermee aan de slag kan gaan in de vakgroep. Welke eerste kleine stap kan er al genomen worden?

Het doel hiervan is om met elkaar te werken aan een betere feedbackcultuur en het geven van feedback meer in te bedden in de dagelijkse praktijk. Door te oefenen met verschillende manier  van feedback geven, krijgen de deelnemers handreikingen om het proces van feedback geven gemakkelijker te laten verlopen en meer als vanzelfsprekend te ervaren. Niet alleen voor de vakgroepleden, maar ook voor de aios.  

Doelgroep is opleiders, plaatsvervangend opleiders en arts assistenten.

Na afloop van deze themabijeenkomst hebben de deelnemers:

  • Inzicht in de verschillende vormen van feedback

  • Duidelijkheid over welke vorm er wanneer kan worden toegepast

  • Handvatten in hoe de verschillende varianten van feedback in te zetten met welk effect

  • Inzicht in hoe feedbackmomenten georganiseerd kunnen worden om tot een (goede) feedbackcultuur te komen

Workshop
 
0
0
Tijd17:00 - 18:30
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

Topklinisch opleidingsziekenhuis te Nijmegen

Kantorencomplex Jonkerbos Burgemeester Daleslaan 23
6532 CL
Nijmegen
Postbus 9015
6500 GS
Nijmegen
024-365 5128
Selecteer een bestand aub.