Opleidingen details Brainfeed

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Onthoud dit! Een onvergetelijk geheugencongres (ID nummer: 348127)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog618-4-2019 t/m 17-4-2020

“Onthoud dit! Een onvergetelijk geheugencongres”.

Datum: 18 april 2019

Locatie: Congres-hotel De Heerlickheijd van Ermelo

Onderwerp

U realiseert zich dat misschien niet, maar een arts, psycholoog of andere zorgprofessional werkt elke dag met het geheugen. Niet alleen met zijn eigen geheugen, maar ook met het geheugen van de patiënt of cliënt. Hoe betrouwbaar is het geheugen eigenlijk? De patiënt wordt gevraagd naar herinneringen aan klachten en symptomen. Herinnert hij zich dat wel juist? Wat is de invloed van suggestieve vragen op het geheugen?

Aan herinneringen wordt vaak een onwrikbare betrouwbaarheid toegedicht. Als iemand iets zeker weet, moet het echt wel zo zijn geweest! Zo worden ooggetuigen erg belangrijk gevonden. Maar is dat terecht? Is iedere herinnering wel ooit echt gebeurd of kan een herinnering ook later zijn ontstaan? Of zijn aangepraat of zelfs geïmplanteerd? En hoe vindt dat dan plaats, wat is daarvoor nodig?

Worden herinneringen aan zeer traumatische gebeurtenissen inderdaad verdrongen en daarmee vergeten, zoals vaak wordt gedacht? Hoe kan het dan dat mensen die een levensbedreigende situatie meemaken juist deze herinneringen maar niet kunnen vergeten?

Iedereen is wel bekend met het aftakelend geheugen bij dementie, maar wat is de huidige stand van de wetenschap op dat gebied?

En hoe zit het met geheugenverlies bij hersenletsel? Hoe stel je vast of geheugenverlies een betrouwbare graadmeter voor de ernst van het hersenletsel is? Kortom, wat zegt de hedendaagse wetenschap over het geheugen bij o.a. dementie, hersenletsel en psychotrauma?

 

Op dit congres geven topexperts antwoord op boeiende en belangwekkende vragen over het voor artsen belangrijke onderwerp: geheugen. Vanuit psychologische, neurologische, neuropsychologische en gedragsmatige invalshoek presenteren zij de meest recente inzichten over de werking van het geheugen en ontdekt u waarom kennis hiervan van groot belang is voor het handelen van de medisch professional. Een unieke en verrassende studiedag over een onderwerp dat iedere zorgprofessional aangaat.

Medisch specialisten, huisartsen, bedrijfs- en verzekeringsartsen, en andere artsen, alsmede psychologen, psychotherapeuten en andere belangstellenden
 Verbredend
50
250
ja
 Nee
 Nee
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Ouderen
Tijd09:00 - 17:00
LocatieErmelo (NL) (Toon kaart)

Brainfeed organiseert meerdaagse masterclasses, congressen en andere nascholingsactiviteiten voor alle artsen, zoals medisch specialisten, verzekeringsartsen, bedrijfsartsen en huisartsen.  

Homeruslaan 20
3707 GS
Zeist
0653679189
Selecteer een bestand aub.