Opleidingen details NEJA -Netwerk Effectief Jeugdstelsel Amsterdam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

NEJA-Conferentie 2019 (ID nummer: 348106)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3528-3-2019 t/m 27-3-2020

De vierde conferentie van het Netwerk Effectief Jeugdstelsel Amsterdam (NEJA) met als titel 'Integraal werken in de Amsterdamse zorg voor jeugd: handvat of hype?' richt zich vanuit de drie invalshoeken praktijk, onderzoek en beleid op de vernieuwingen in de Amsterdamse zorg voor jeugd.

Het NEJA staat voor het verbinden van praktijk, onderzoek en beleid in het jeugddomein. Vanuit drie invalshoeken gaan sprekers en workshops deze dag in op nut en noodzaak van integraal werken in de Amsterdamse zorg voor jeugd. 

Naast een plenair programma met gezaghebbende sprekers, zorgen een groot aantal NEJA-partners voor inspirerende lezingen en workshops. 

Marleen Beumer (Bestuurder Ouder- en Kindteams Amsterdam) werpt haar blik op samenwerken in de wijk: nut, noodzaak, kansen en dilemma’s.

Arnoud Verhoeff (Bijzonder hoogleraar UvA en hoofd Epidemiologie, Gezondheidsbevordering & Zorginnovatie, GGD Amsterdam) pleit voor integraal/multidisciplinair wetenschappelijk onderzoek, omdat vragen vanuit de praktijk meestal niet door één discipline zijn te onderzoeken.

Hilde Reints (Directeur Onderwijs, Jeugd, Zorg en Diversiteit, Gemeente Amsterdam) spreekt over de ambities in het gemeentelijk beleid tot samenhangende ondersteuning voor Amsterdammers met problemen op meerdere gebieden; financiën, wonen, werk, lichamelijke of geestelijke gezondheid, opvoeden en samenleven.

Meike Bartels (Hoogleraar VU Genetics and Wellbeing) vertelt ons over wetenschappelijk onderzoek naar factoren die invloed hebben op geluksgevoel en vooral ook hoe deze kennis benut kan worden bij de preventie van psychische en emotionele problemen bij jeugdigen.

NEJA-partners zorgen voor twee inspirerende rondes met lezingen en workshops. In uiteenlopende presentaties krijgt u inzicht in de resultaten van het NEJA-onderzoeksprogramma sinds de vorige conferentie in 2017 en hoort u welke nieuwe onderzoeken er komende jaren van start gaan.

Wanneer: donderdag 28 maart 2019
Hoe laat: 9.00 – 16.30 uur
Waar: Hotel Casa, Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam
i.s.m.: KeTJA en Gemeente Amsterdam.

Deze conferentie is voor praktijkprofessionals, onderzoekers, beleidsmakers en studenten. Er is volop gelegenheid voor ontmoeting.

Leerdoelen:

  • kennisuitwisseling over de meest recente ontwikkelingen in de Amsterdamse zorg voor de jeugd
  • informatie en inzicht in praktijkgericht onderzoek en casuïstiek
  • interactieve workshops over digitale innovaties, opvoedingsondersteuning en veiligheid
  • cijfers en resultaten van intersectorale samenwerking
  • ervaringen met en inzichten in effectieve reflectie voor professionals

Volledig programma en details workshops: http://neja.nl/over-neja/conferentie19/

(Meerdaags) Congres
0
Deelname is gratis voor praktijkprofessionals, onderzoekers, beleidsmakers en studenten. Er is volop gelegenheid voor ontmoeting.
Tijd9:00 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Het Netwerk Effectief Jeugdstelsel Amsterdam (NEJA) is een samenwerkingsverband tussen praktijk, beleid, onderzoek en onderwijs in Amsterdam. NEJA wil door onderzoek en kennisuitwisseling de kwaliteit en effectiviteit van de zorg voor jeugd bevorderen.

Gemeente Amsterdam-DMO, Jodenbreestraat 25
1011 NH
Amsterdam
0653194714
Selecteer een bestand aub.