Opleidingen details Cure & Care Development

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Schematherapie; de uitdagende cliënt en gezonde volwassene van de therapeut | Vierdaagse vervolgcursus (25 uur) (ID nummer: 348062)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
ELP herregistratie37,514-2-2019 t/m 13-2-2022

Je bent in staat om een casusconceptualisatie te maken en op hoofdlijnen een behandeling uit te voeren. Ondanks je goede bagage merk je dat er cliënten zijn die je bezighouden vanwege het uitblijven van resultaat, je bijzonder raken of die maar niet uit je hoofd gaan. Wat nu?

 

De schematherapeut in opleiding zal moeten leren om te gaan met het feit dat de doorgaans grillige binnenwereld van de cliënt ook weerspiegeld wordt in de therapeutische relatie. Het bewerken van deze therapeutische relatie speelt een belangrijke rol in de schematherapeutische behandeling. Deze vervolgcursus onderscheidt zich van andere cursussen doordat er aanvullende aandacht is voor eigen modi, schema’s en thema’s die van invloed kunnen zijn op de rol als therapeut. Immers, als tijdens de therapie voldaan wordt aan de emotionele basisbehoeften van de therapeut zal dit in het voordeel zijn van (de behandeling van) de cliënt.  De onderdelen die betrekking hebben op dit specifiek accent binnen de cursus worden in het vet weergegeven.

 

Dit is een cursus voor degenen die al een basiscursus schematherapie hebben gevolgd en enige ervaring met schematherapie hebben opgedaan. De nadruk van deze cursus ligt op verdere verdieping van de modusmodellen voor cluster B en C persoonlijkheidsstoornissen. In deze cursus wordt dieper ingegaan op de toepassing van de cognitieve-, experiëntiële-, gedragsmatige- en interpersoonlijke technieken bij alle persoonlijkheidsstoornissen. Er zal gebruik gemaakt worden van casuïstiek die door de cursisten zelf ingebracht wordt. De docenten brengen ook de nodige casuïstiek in en maken de deelnemers deelgenoot van eigen moeilijke therapiemomenten om te komen tot groei en inzicht. Er wordt ook gewerkt met eigen therapie-ervaringen en eigen modi welke actief worden tijdens spannende therapiemomenten. De docenten zijn allen scientist-practitioners die voortdurend de link leggen met recente wetenschappelijke inzichten welke direct verwerkt worden in het lesmateriaal. In deze cursus ligt het accent op individuele behandelingen.

uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
8
18
ja
€ 1.010,- (inclusief het boek: ‘Arntz, A. & Jacob, G. (2012). Schematherapie: een praktische handleiding. Amsterdam: Nieuwezijds’, toegang tot de digitale leeromgeving, koffie/thee en lunches)
25
25
530
toetsing en evaluatie
Deel uitmaken van de doelgroep. Zie ook draaiboek
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Ouderen
Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Cure & Care Development (CCD) biedt een breed scala aan hoogwaardige kennis, voor zowel zorgprofessionals als bedrijven en ZZP'ers

Als je zorg nodig hebt, hoop je de zorgverlener te treffen die jou goed kan helpen. Die jou behandelt op basis van de laatste inzichten in de zorg en evidence based behandelingen. CCD biedt gedegen opleidingen aan zorgprofessionals die hun vak meer dan serieus nemen en zich willen blijven ontwikkelen.

Onze kernwaarden zijn leidend in ons doen en laten: wij zijn verbindend, ontwikkelingsgericht en vinden passie in ons werk vanzelfsprekend.

Naast het aanbod van gedegen opleidingen van gerenommeerde docenten, vinden we het minstens zo belangrijk dat de deelnemers onze service als uitmuntend ervaren. Hier besteden wij dan ook veel aandacht aan en we blijven onszelf continu evalueren en waar mogelijk verbeteren.

Oude Oeverstraat 120, etage 3
6811 JZ
ARNHEM
Postbus 5466
6802 EL
ARNHEM
026 368 44 11
Selecteer een bestand aub.