Opleidingen details 3M Nederland

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Create Your Own Style - Indirecte Restauraties (ID nummer: 347881)
 (3) 

beoordeling per persoon

 24-12-2019
 24-12-2019
 25-11-2019
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ punten per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Vakinhoudelijke scholing69-3-2019 t/m 8-3-2020

In de tandheelkundige praktijk, is het steeds lastiger om een gefundeerde keuze te maken tussen directe en indirecte restauraties. Door onder andere tijdsdruk en financiële druk worden directe (composiet)restauraties vaak als eerste behandelkeus gezien. Het is de vraag of dat ook voor de patiënt en uzelf altijd de beste keus is. Drs. Alwin van Daelen en drs. Wiebe Derksen belichten tijdens deze workshop op een praktische manier het grensvlak tussen direct en indirect. Zij bieden u, naast de theoretische onderbouwing, klinische handvatten en hands-on training voor het toepassen van indirecte restauraties én laten u zien dat minimaal invasief werken hierbij ook mogelijk is. U past in een ontspannen sfeer het behandeltraject toe van A-tot-Z voor een 3-delige brug, partiële kroon en facing. Hierbij komen onder andere het prepareren, de tijdelijke voorziening, conventioneel en digitaal afdrukken en cementeren aan bod. Er is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en ook na de cursus heeft u de gelegenheid via de online Create your own Style community in contact te blijven met de sprekers.

Leerdoelen:

? Praktische vaardigheden voor prepareren, afdrukken, scannen en tijdelijke voorzieningen
? Onderbouwd kunnen kiezen voor indirecte indicaties
? Overtuigen van de patiënt met behulp van een onderbouwd behandelplan
? De basisbeginselen om voorspelbaar, minimaal invasief en esthetisch te werken met indirecte technieken

Drs. Alwin van Daelen
Alwin C.L. van Daelen studeerde tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds zijn afstuderen in 1984 werkzaam in de algemene praktijk. Hij richtte in 1990 Tendens tandartsen op, een multidisciplinaire groepspraktijk in Amsterdam, waar hij zich vooral bezig houdt met prothetische behandelplanning en uitvoering bij patiënten met uitgebreide tandheelkundige problemen, waarbij de focus ligt op implantologie en esthetische tandheelkunde. Is sinds 2005 als prothetisch tandarts verbonden aan de afdeling Mondziekten Kaak- en Aangezichtschirurgie van het VU medisch centrum/ACTA in Amsterdam waar hij deel uitmaakt van een interdisciplinair team ten behoeve van patiënten met complexe tandheelkundige problemen. Vanaf 2015 is hij erkend door de NVVRT als restauratief tandarts. Hij geeft lezingen en cursussen op het gebied van prothetische aspecten bij interdisciplinaire behandelingen.

Drs. Wiebe Derksen
Wiebe Derksen is in 2010 (Cum Laude) afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. In januari 2012 startte hij een promotie traject op ACTA naar digitalisering in de implantologie getiteld: 'From-Planning-to-Scanning'. In dezelfde periode rondde hij aan het ACTA zijn 3-jarige postgraduate opleiding Orale-Implantologie en Prothetische Tandheelkunde af. Hij is oud-voorzitter van de NVOI-junior commissie, was twee jaar redacteur van Quality Practice en is is co-auteur van de huidige ITI-consensus review over Computer Guided Surgery. Daarnaast ontving hij in 2013 de ITI-Clinical Research Grant voor zijn promotie onderzoek, werd in 2015 benoemd tot ITI-Fellow en won in 2015 de eerste prijs bij de “3M European Talent Award” en heeft hierdoor in 2016 drie maanden onderzoek gedaan in Melbourne, Australië. Zijn huidige expertise en onderzoek richt zich op Guided Surgery, intraoraal scannen, abutment keuzes en CAD/CAM restauraties. Samen met zijn vader Ben Derksen voert hij een algemene- en verwijspraktijk voor restauratieve tandheelkunde en implantologie in Arnhem genaamd Rijnzigt.
18
435
excl. BTW
Hoofdniveau
Restauratieve tandheelkunde
Tandheelkunde algemeen
Tijd9:00 - 18:00
LocatieDelft (NL) (Toon kaart)
Opmerkingendoor Drs. Wiebe Derksen en Drs. Alwin van Daelen

Tijd9:00 - 18:00
LocatieWoerden (NL) (Toon kaart)
Opmerkingendoor Drs. Wiebe Derksen en Drs. Alwin van Daelen

 3M Nederland
 (46) 

Bij 3M Oral Care stimuleren we levenslange mondgezondheid door innovatieve tandheelkundige en orthodontische oplossingen te ontwikkelen die uw procedures versimpelen en die resulteren in voorspelbare klinische resultaten. Door jarenlange ervaring in de tandheelkunde en orthodontie en een wetenschappelijke aanpak op het gebeid van productontwikkeling, creëren we hoogwaardige, geavanceerde producten die u helpen om uw patiënten weer te laten lachen.

Krijg antwoord op uw vragen tijdens praktijkgerichte workshops en lezingen van 3M Oral Care in samenwerking met topdocenten binnen hun vakgebied. De cursussen kenmerken zich altijd door een persoonlijke benadering in een informele sfeer op een mooie externe locatie of in het 3M Customer Innovation Center in Delft. We streven naar een zo praktisch mogelijke benadering bij iedere cursus zodat u de volgende dag aan de slag kunt met de gepresenteerde technieken. U past tijdens de workshops direct zelf de technieken toe.

Kijk bij de desbetreffende cursussen om te zien wat het beste aansluit bij uw wensen.

Molengraaffsingel 29
2629 JD
Delft
+31202612470
Selecteer een bestand aub.