Opleidingen details ITON

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Neurorevalidatie deel 1: Probleemanalyse (ID nummer: 347391)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 24011-3-2019 t/m 10-3-2020

In dit eerste deel van de cursus Neurorevalidatie staat de probleemanalyse bij de patiënt met hersenbeschadiging (CVA, trauma etc) centraal. Er ligt een accent op cognitieve en gedragsmatige stoornissen. De cursus richt zich zowel op volwassenen als kinderen, op korte en lange termijn, in de instelling of weer thuis. Theorieën over hersenschors en hemisfeerspecialisatie worden gegeven. De cursist leert inzicht te krijgen in neuropsychologische functiestoornissen (agnosie, apraxie etc.) en gedragsverandering na hersenbeschadiging en leert deze te herkennen en analyseren. Observatie (video) en evaluatie (onderzoek en tests). Inbreng en bespreking eigen casuïstiek. Praktische oefeningen en practicum neuropsychologisch onderzoek maken deel uit van de cursus.

Leerdoel: bevorderen van de individuele deskundigheid van de cursist waardoor de kwaliteit van probleemanalyse voor de individuele patiënt met hersenbeschadiging zal verbeteren.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici)ADAP / AERP / KABIZ / SANA
College voor Accreditatie Huisartsen (CvAH)KNMG-GAIA
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...
(Meerdaagse) Nascholing
Bestand 
Programma NR1 2019.pdf381 KB
2055
30 inschrijfgeld + 2025 cursusgeld
Tijd09:30 - 16:15
LocatieHaarlem (NL) (Toon kaart)

De stichting ITON onderzoekt de toepassingsmogelijkheden van inzichten uit de neurowetenschappen en verzorgt hierover cursussen op diverse gebieden: neurorevalidatie, chronische pijn, leren van motorische vaardigheden (sport, muziek etc). De doelgroep is principieel multidisciplinair, dwz. het probleem c.q. de patiënt staat centraal (en dus niet de discipline). Een belangrijk aspect van de ITON-cursussen is dat men inzicht krijgt in de diverse disciplinaire invalshoeken en met elkaar leert communiceren. Aan ITON-cursussen nemen medici, paramedici, psychologen, verplegenden en verzorgenden deel. Afhankelijk van het onderwerp ook andere beroepen bv. bij de cursus "motorisch leren" en "muziek en brein" ook musici, sporters en leraren.  

Leliestraat 7C
2011 BL
Haarlem
023-5341641
Selecteer een bestand aub.