Opleidingen details Radboud Universiteit Nijmegen - Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Meet the expert sessie voor supervisoren (ID nummer: 347382)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog629-3-2019 t/m 28-3-2020

Leerdoelen:

Na afloop van de Meet the Expert sessie:

Zijn deelnemers beter in staat om een verstandelijke beperking of zwakbegaafdheid te herkennen en te classificeren volgens de DSM-5

Weten deelnemers beter welke kenmerken typisch zijn voor LVB, wat de overlap en het onderscheid is met verschillende stoornissen en hoe zij met de specifieke kenmerken rekening dient te houden in de behandeling

Zijn deelnemers beter in staat hun supervisanten bij de diagnostiek, indicatiestelling en behandeling te begeleiden.

Omschrijving:

In de DSM-5 is de classificatie van een verstandelijke beperking veranderd waarbij de nadruk is komen te liggen op het adaptieve functioneren in plaats van de uitslag van een IQ-test. Voor de classificatie 'zwakbegaafdheid' bestaan helemaal geen (IQ-)criteria meer. In de expertmeeting wordt ingegaan op het herkennen van een LVB (en zwakbegaafdheid) en wat mensen met een LVB doen om kun handicap te camoufleren. U leert om welke redenen mensen (tijdelijk) op LVB-niveau kunnen functioneren, op welke manier u een LVB kunt classificeren, welke testinstrumenten daarvoor wel en niet geschikt zijn (of in de maak) en welke  testinstrumenten geschikt zijn om een sterkte- zwakteanalyse te maken bij uitgebreidere testdiagnostiek. Ook wordt stilgestaan bij de gevolgen van een LVB op het functioneren, de invloed van de omgeving en de differentiaaldiagnostiek met persoonlijkheidsstoornissen, autisme, ADHD en psychose.

In het interactieve gedeelte kan ruimte zijn voor het inbrengen van cases. Vanwege de planning van de dag wordt u uitgenodigd om vragen vooraf te stellen en/of een casus met vragen erbij aan te leveren. De inhoud van een casus kan gaan over diagnostiek, maar ook over een vastgelopen behandeling of andere behandelvragen.

Supervisoren diagnostiek van de gz-opleiding en kp-opleiding
 Inleidend
 Verdiepend
20
30
ja
Bestand 
Flyer Meet the Expert.pdf13614 KB
 Nee
 Nee
Hoofdniveau
Volwassenen
Ouderen
Tijd09:00 - 16:00
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenMeet the Expert over LVB

Het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen is een landelijk werkend opleidingsinstituut gevestigd op de groene campus van de Radboud Universiteit Nijmegen. Wij verzorgen o.a. de post-academische opleidingen tot Gezondheidszorgpsycholoog, Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog in de regio Gelderland en Overijssel in opdracht van de Stichting Psychologische vervolgOpleidingen Nijmegen (SPON). Ook bieden we de opleiding tot Master in Addiction Medcine en de opleiding tot Schoolpsycholoog aan. Daarnaast organiseren we congressen en een hebben we een nascholingsaanbod voor sociale wetenschappers. 

Radboud Universiteit Nijmegen Radboud Centrum Sociale Wetenschappen Toernooiveld 5
6525 ED
Nijmegen
Radboud Centrum Sociale Wetenschappen Postbus 6909
6503 GK
Nijmegen
024 36 125 11
Selecteer een bestand aub.