Opleidingen details Brainfeed

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Onthoud dit! Een onvergetelijk geheugencongres (ID nummer: 347139)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3717-4-2019 t/m 16-4-2020

“Onthoud dit! Een onvergetelijk geheugencongres”.

Datum: 18 april 2019

Locatie: Congres-hotel De Heerlickheijd van Ermelo

Onderwerp

U realiseert zich dat misschien niet, maar een arts werkt elke dag met het geheugen. Niet alleen met zijn eigen geheugen, maar ook met het geheugen van de patiënt of cliënt. Hoe betrouwbaar is het geheugen eigenlijk? De patiënt wordt gevraagd naar herinneringen aan klachten en symptomen. Herinnert hij zich dat wel juist? Wat is de invloed van suggestieve vragen op het geheugen?

Aan herinneringen wordt vaak een onwrikbare betrouwbaarheid toegedicht. Als iemand iets zeker weet, moet het echt wel zo zijn geweest! Zo worden ooggetuigen erg belangrijk gevonden. Maar is dat terecht? Is iedere herinnering wel ooit echt gebeurd of kan een herinnering ook later zijn ontstaan? Of zijn aangepraat of zelfs geïmplanteerd? En hoe vindt dat dan plaats, wat is daarvoor nodig?

Worden herinneringen aan zeer traumatische gebeurtenissen inderdaad verdrongen en daarmee vergeten, zoals vaak wordt gedacht? Hoe kan het dan dat mensen die een levensbedreigende situatie meemaken juist deze herinneringen maar niet kunnen vergeten?

Iedere arts is wel bekend met het aftakelend geheugen bij dementie, maar wat is de huidige stand van de wetenschap op dat gebied?

En hoe zit het met geheugenverlies bij hersenletsel? Hoe stel je vast of geheugenverlies een betrouwbare graadmeter voor de ernst van het hersenletsel is? Kortom, wat zegt de hedendaagse wetenschap over het geheugen bij o.a. dementie, hersenletsel en psychotrauma?

 

Op dit congres geven topexperts antwoord op boeiende en belangwekkende vragen over het voor artsen belangrijke onderwerp: geheugen. Vanuit psychologische, neurologische, neuropsychologische en gedragsmatige invalshoek presenteren zij de meest recente inzichten over de werking van het geheugen en ontdekt u waarom kennis hiervan van groot belang is voor het handelen van de medisch professional. Een unieke en verrassende studiedag over een onderwerp dat iedere arts aan gaat.

(Meerdaags) Congres
Bestand 
Onthoud dit.pdf642 KB
425
LocatieErmelo (NL) (Toon kaart)
Bijeenkomsten
 Algemene scholing cluster 1,2 en 3DatumTijd
Over dromen en andere nachtelijke hersenspinsels117-04-201920:30 - 21:30
Brainfeed-congres: Onthoud dit! Een onvergetelijk geheugencongres618-04-201909:00 - 17:00

Brainfeed organiseert meerdaagse masterclasses, congressen en andere nascholingsactiviteiten voor alle artsen, zoals medisch specialisten, verzekeringsartsen, bedrijfsartsen en huisartsen.  

Homeruslaan 20
3707 GS
Zeist
0653679189
Selecteer een bestand aub.