Opleidingen details MEI zakelijkebijeenkomsten

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Contractering & transformatie (ID nummer: 346722)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 257-2-2019 t/m 6-2-2020

Contractering & transformatie is een conferentie over de vraag hoe zorgaanbieders  de transformatie van ‘De juiste zorg op de juiste plek’ vertalen naar de ontwikkeling van zorgaanbod, samenwerking met partners en de contractering. De doelgroep bestaat met name  uit ziekenhuizen, wijkverpleging, huisartsen/1elijn organisaties, verzekeraars en dan die functies die zich bezighouden met de ontwikkeling van zorgaanbod, samenwerking met partners en de contractering. De verschillende invalshoeken van sprekers en deelnemers vergroot het  inzicht in en kennis  van elkaars belangen en uitdagingen zodat gezamenlijke doelen beter worden bepaald en met succes worden bereikt.

Centraal staat:
De impact van de juiste zorg op de juiste plek.
Inkoopbeleid van Zilveren Kruis en VGZ  in het kader van  de juiste zorg op de juiste plek voor MSZ, wijkverpleging en huisartsen/1e lijn.
Van financiële knelpunten bij samenwerking tussen de schotten naar mogelijkheden.
Regionale samenwerking voor toekomstbestendige zorg.
Hoe als ziekenhuis invulling te geven aan:Thuis wanneer het kan, in het ziekenhuis wanneer het moet.
Ervaring en ambitie van wijkverpleging, thuiszorg en verpleeghuiszorg bij samenwerking met ziekenhuizen.
De programma onderdelen bestaan uit lezingen gevolgd door interactie onder leiding van de dagvoorzitter.

De leerdoelen zijn:
Inzicht  in de visie van Zorgverzekeraars Nederland over:
De impact van de juiste zorg op de juiste plek en dan vooral hoe de hoofdlijnenakkoorden, het sociale domein en de krappe arbeidsmarkt zich tot elkaar verhouden.
De impact  van zorg het ziekenhuis uit op de huisartsen/1e lijn en wijkverpleging en of  daarmee  de (financiële) doelstellingen van de hoofdlijnenakkoorden gerealiseerd worden rekening houdend met verschillende regionale, inhoudelijke en financiële uitdagingen.

Kennis van het Zilveren Kruis beleid voor Zorg veilig thuis, transformatie gelden en inkoopbeleid.

Kennis van het VGZ beleid voor: De juiste zorg op de juiste plek, transformatiegelden en het inkoopbeleid medisch specialistische zorg, wijkverpleging en huisartsen/1e lijn.

Kennis van, volgens de NZa,  Financiële mogelijkheden bij samenwerking zorgaanbieders voor de juiste zorg op de juiste plek.

Inzicht in en kennis van de regionale ambitie en ervaring in samenwerking van verschillende zorgaanbieders in de regio Midden –Holland om samen zorgaanbod te ontwikkelen en aan te bieden.

Inzicht in en kennis van de visie en ervaring van Isala om zorg aan te bieden vanuit de gedachte thuis wanneer het kan en in het ziekenhuis wanneer het moet. En wat daar allemaal bij komt kijken.

Inzicht in en kennis van Evean in hun ervaring en ambitie van wijkverpleging, thuiszorg en verpleeghuiszorg bij samenwerking met ziekenhuizen.

 

(Meerdaags) Congres
465
Deelnemers kunnen 25 % korting krijgen op de deelname kosten als ze linkedin contact worden van Eritia van der Mei. Bij aanmelding wordt altijd gecheckt of men van deze regeling gebruik wil maken.
Tijd8:50 - 17:15
LocatieBreukelen (NL) (Toon kaart)

Organisator van studiedagen die zowel voor bestuurders, financieel managers al voor medisch specialisten zijn bestemd
Cannenburg
1081 HA
Amsterdam
06-14512448
Selecteer een bestand aub.