Opleidingen details Amsterdam School for Integrative Medicine & Health BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Hervind het echte contact met je patiënt en jezelf (ID nummer: 346696)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 31021-3-2019 t/m 20-3-2020

LET OP: deze nascholing is vorig jaar geaccrediteerd geweest voor 10 punten onder de naam: Bootcamp: Wie ben ik? En wie ben ik als arts? De scholing is onveranderd om wat kleine verbeteringen na, die voortkwamen uit de evaluatie. Wel is echter de titel veranderd om marketing-redenen. Het woord Bootcamp riep onder andere verwarring op. De accrediteur was Marjolein Vincent.

Beknopte omschrijving:

Je hebt geneeskunde gestudeerd om mensen te kunnen helpen en werkt graag vanuit je hart. Maar wanneer ben je daar het best toe in staat? Als je stevig staat en op een krachtige manier leiding kunt geven aan jezelf.

Je verlangen naar dienstbaarheid en zingeving was ooit je drijfveer om dit pad in te slaan. Inmiddels sneeuwen deze behoeftes onder door de waan van de dag. In je werk ervaar je daarom een gebrek aan ruimte voor eigenheid en autonomie. Dat gaat ten koste van je plezier in je werk en je gevoel van zingeving.

Deze cursus gaat het tij keren door het contact met jezelf te hervinden. Dat geeft je een krachtig handelingsperspectief, zodat je in relatie tot patiënt en omgeving weet waar je voor staat, wat je waardevol vindt en wat echt betekenis heeft voor jou.

Wat gaan we doen?

In twee dagen kijken we samen naar wat het betekent om van binnenuit leiding te geven aan jezelf en je professie. Om de regie terug te nemen is allereerst zelfkennis nodig. Weten waar je vandaan komt en daarmee je kernwaarden helder krijgen. We onderzoeken wat jou drijft als arts en helpen je persoonlijke kwaliteiten en valkuilen inzichtelijk te maken.

Door die verbinding met jezelf te herstellen krijg je hernieuwd inzicht in de plek die jij wilt innemen. Want staat jouw oorspronkelijke keuze voor dit vak nog overeind? En is datgene wat je doet ook datgene waar je voor staat?  

Authentieke keuzes maak je door het contact met je innerlijk te hervinden en daar opnieuw op te leren te vertrouwen. Je zult je meer bewust worden van je lijf, onbewuste signalen leren opvangen en je intuïtie ontwikkelen. Op die manier maak je keuzes die rechtdoen aan wat jij belangrijk vindt en laat je je niet ongemerkt afleiden. Want ons doel is dat jij in relatie tot je patiënt en je omgeving weet wat je te doen staat, wat je van binnenuit drijft en wat jouw werk betekenisvol maakt.     

Dag 1 – Zelfkennis

Dag één van deze cursus gaat over zelfkennis. Want met meer zelfkennis en zelfinzicht maak je betere keuzes en kun je ook achter die keuzes gaan staan.

Op deze eerste cursusdag zal ieder voor zichzelf de volgende vragen beantwoorden: Wat is jouw identiteit en hoe kun je die vormgeven? Welke waarden en overtuigingen draag jij met je mee, en hoe kun je die inzetten bij het maken van lastige keuzes? Waar sta jij voor? Wat zijn jouw specifieke kwaliteiten en uitdagingen? En op welke manier belemmer je jezelf?

Dag 2 – Authentieke keuzes maken

Op dag twee vertalen we deze inzichten naar je dagelijkse praktijk. Ze bieden je een innerlijk kompas dat de zuiverheid van je keuzes als behandelaar ondersteunt. Want als je met meer gemak de juiste keuzes leert maken, dan ervaar je automatisch meer gevoel van welzijn. Dit leidt weer tot een gezondere balans tussen werk en privé. Kortom, hoe ontsnap je aan de waan van de dag en kies je voor datgene dat echt betekenisvol voor je is?

Het doel van deze tweede dag is om te leren met vertrouwen te kiezen en dicht bij jezelf te blijven. Je krijgt daarbij de handvatten om leiding te geven aan jezelf. Verder leer je hoe je kunt luisteren naar de signalen van het slimme onbewuste, zodat je die kunt meenemen in je besluitvorming.

(Meerdaagse) Nascholing
595
inclusief lunch eerste dag
LocatieAxams (AT) (Toon kaart)

LocatieAxams (AT) (Toon kaart)

Tijd::00
LocatieZeegse (NL) (Toon kaart)

LocatieCastricum (NL) (Toon kaart)

De ASIMH is een initiatief van een aantal jonge, kritische, nieuwsgierige artsen, dat onderwijs wil aanbieden op het gebied van Integrative Medicine. Dit in navolging van vooraanstaande universiteiten in Amerika.
We zijn er voor die artsen en zorgprofessionals, die hun blikveld willen verruimen, hun behandelarsenaal willen verrijken en zichzelf willen ontwikkelen. Daarom bieden we innovatieve en inspirerende nascholingen aan waarmee ze hun patiënten -wetenschappelijk gefundeerd- kunnen informeren over de geneeskracht van voeding, mind-bodytechnieken en natuurlijke behandelmethoden.

Kennemerstraatweg 464 B kamer 1.4.03
1851 NG
Heiloo
Kennemerstraatweg 464 B kamer 1.4.03
1851 NG
Heiloo
0644124067
Selecteer een bestand aub.