Opleidingen details Karakter Academie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Karakter Informatieavond voor Professionals (ID nummer: 346669)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie214-2-2019 t/m 13-2-2020

Karakter wil professionals binnen de (gespecialiseerde) J- GGZ en het sociaal domein de mogelijkheid bieden om state of art kennis te vergaren en de zorginhoudelijke expertise te vergroten. Insteek van de avond is dan ook om kennis te delen rondom emotieregulatieproblemen bij kinderen met autisme en ADHD. De meerderheid van kinderen met ADHD en/of Autisme heeft last van emotie regulatie problemen. De Karakter Informatieavond voor professionals van 14 februari 2019 heeft als thema: emotieregulatieproblemen bij kinderen met Autisme en ADHD

Emotie disregulatie kenmerkt zich door het hebben van frequente buiten proportionele emotionele reacties ten opzichte van de situatie. Voorbeelden hiervan zijn: fysieke agressie naar anderen/spullen en emoties die plotseling oplopen van 0 naar 100. Deze ontregelende emotionele reacties duren meestal minuten, maar kunnen ook uren duren.

Vaak manifesteren deze heftige emotionele reacties zich al op jonge leeftijd, veelal nog voordat de symptomen van ADHD en Autisme duidelijk waargenomen worden. Dergelijke veelvoorkomende emotionele reacties leiden tot substantiële beperkingen in het dagelijks functioneren die verder gaan en vaak lastiger zijn dan gedragingen die passen bij de (latere) ADHD/ASS-symptomen. Op deze kennisavond zullen oorzaken, diagnostische middelen en behandelopties besproken worden t.a.v. emotie disregulatie bij kinderen met ADHD en/of Autisme.

Deze avond is bedoeld voor professionals werkzaam bij in de gespecialiseerde GGZ, basis GGZ, kinder- en jeugdpsychiatrie, jeugdhulpverlening, jeugdbescherming, POH-ondersteuners, wijkteams, GGD-artsen en verpleegkundigen en voor zorgprofessionals in het basis en voortgezet onderwijs.

Leerdoelen:

- Deelnemers kunnen buitenproportionele emotionele reacties ten opzichte van "normale" emotionele reacties onderscheiden
- deelnemers hebben kennis van emotieregulatieproblemen bij kinderen met Autisme
- deelnemers hebben kennis van emotieregulatieproblemen bij kinderen met ADHD
- deelnemers hebben kennis van emotieregulatieproblemen bij kinderen met Autisme en ADHD
- deelnemers hebben kennis van oorzaken, diagnostische middelen en behandelopties t.a.v. emotie disregulatie bij kinderen met ADHD en/of Autisme

Afhankelijk van de workshopkeuze:
- Kennis van de meest recente onderzoeksbevindingen over seksuele problemen die voorkomen bij Autisme en ADHD (Workshop 1)
- Wat is helpend / wat werkt? Wat helpt juist niet bij ontploffinkjes (Workshop 2)
- Ervaringsverhaal: wat helpt om emotieregulatie te verbeteren en wat juist niet? (Workshop 3)
- Casuïstiekbespreking door Hoogleraar Klinische Kinder- en Jeugdpsychiatrie, RadboudUMC (Workshop 4)

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
GGZVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
JeugdverpleegkundeVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
1 2 3
(Mini)symposium
45
externen betalen EUR 45,=
Hoofdniveau
Kinder –en Jeugdpsychiatrie
Tijd17:30 - 21:15
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

Karakter is een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie en bestaat uit 7 centra verspreid over Gelderland en Overijssel. Binnen Karakter vindt diagnostiek en behandeling plaats van kinderen en jongeren met psych. problematiek. zowel klinisch als poliklinisch. Binnen Karakter wordt veel belang gehecht aan deskundigheidsbevordering van medewerkers. Een deel van de opleidingen wordt intern verzorgd.

Horalaan 5
6717 LX
Ede
Postbus 68
6710 BB
Ede
0318 - 676611
Selecteer een bestand aub.