Opleidingen details Ortius Mediqs B.V.

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Slapen geeft Energie (ID nummer: 346475)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 339-4-2019 t/m 8-4-2020

Slapen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Goed slapen zorgt ervoor dat we informatie goed kunnen opslaan in ons geheugen, dat ons immuunsysteem wordt onderhouden en dat ons metabolisme goed functioneert. De behandeling van slaap is een essentieel onderdeel in de behandeling van patiënten met chronische pijn en vermoeidheid. 

Leerdoelen:

1. Begrip van fysiologie van slaap

2. Sympthomatologie van slaapstoornissen en het herkennen daarvan.

3. Bij welke klachten moet worden verwezen naar een slaappoli en welke stoornissen kan de huisarts zelf behandelen

4. Tips en tricks

De cursus wordt gegeven door Hans Hamburger, neuroloog, somnoloog en voorzitter van de NSWO, de Nederlandse vereniging voor Slaap en Waak Onderzoek. Op dit moment werkt hij in de Boerhave Medisch Centrum in Amsterdam. 

(Meerdaagse) Nascholing
0
Tijd18:00 - 21:30
LocatieSwalmen (NL) (Toon kaart)

Tijd18:00 - 21:30
LocatieVoorburg (NL) (Toon kaart)

Bij Ortius pijnrevalidatie kan men terecht wanneer er sprake is van (continu of wisselende) chronische pijn of pijnvermoeidheid en deze langer duurt dan 3 maanden. Chronische pijn kan ineens ontstaan of blijven voortduren na een lichamelijke beschadiging. Pijnklachten die met chronische pijn in verband worden gebracht, zijn bijvoorbeeld fibromyalgie, artrose, hoofdpijn en chronische rug- of nekpijn (lumbago, spit, ischias). Ook kan pijn ontstaan omdat (een deel van) het zenuwstelsel overgevoelig is.

Als na behandeling door huisarts, fysiotherapeut en psycholoog men nog steeds problemen ervaart in het dagelijks functioneren dan kan men terecht bij Ortius voor pijnrevalidatie.

De chronische pijn- of vermoeidheidsklachten zullen niet alleen invloed hebben op het lichamelijk functioneren, maar ook op het psychisch en sociaal functioneren. Pijnrevalidatie bij Ortius is erop gericht om het functioneren op al deze drie vlakken te verbeteren en de invloed van de klachten op het leven van de patiënt terug te dringen. Bij Ortius stemmen wij de behandeling af op de persoonlijke behoefte en situatie. Pijnrevalidatie bij Ortius is niet allen gericht op het verminderen van de chronische klachten, maar richt zich vooral op het herstel van functioneren, terugkeer naar maatschappelijk participeren en het bieden van toekomstperspectief. De revalidatiezorg die wij verlenen is verzekerd via de basiszorg.

Ortius heeft 5 vestigingen: Enschede, Heerenveen, Utrecht (HK), Swalmen en Voorburg

T.a.v. de Financiele Administratie Kanaalweg 16 - Gebouw A2
3826 KL
UTRECHT
085-0700100
Selecteer een bestand aub.