Opleidingen details Wings of Care

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Crew Resource Management - Refreshertraining (ID nummer: 346067)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2617-1-2019 t/m 16-1-2020

Omschrijving 

Achtergrond Het betreft hier een "opfris-training" voor professionals die de volledige initiële 2-daagse WOC-CRM-training hebben voltooid en minimaal 2 jaar ervaring in de praktijk hebben opgedaan. De medische CRM-training (WOC-CRM) is door ons als nationaal initiatiefnemer aangepast voor de medische zorg en wordt hoog beoordeeld door cursisten en afdelingshoofden. In 2013 hebben we met de excellente resultaten van onze training op de IC van het Radboud UMC de IGZ ZorgVeiligprijs gewonnen! Onze trainingsaanpak is reeds wetenschappelijk gepubliceerd (Annals of Intensive Care 2012, 2:39), de publicatie van klinische outcomeresultaten volgt binnenkort. 

Cursusopzet Intensieve 1-daagse herhalingstraining in multidisciplinaire groepen, 2 expert trainers per groep. Zeer interactief, onder meer door case-materiaal, video’s en oefeningen. Een geleide dialoog binnen een veilige “blame-free” omgeving heeft prioriteit, net als bij de initiele training. 

Onderwerpen Informatiemanagement, Communicatie, Stress, Groepsprocessen,  Leiderschap, Besluitvorming, Risicomanagement.

Leerdoelen

-       het leren van de mogelijkheden / beperkingen van het werken in teamverband.

-       het in de dagelijkse praktijk integreren van kwaliteitsinstrumenten als SOP’s, checklists en (de)briefingtechnieken.

-       het toepassen van CRM-principes binnen een zorgteam.

(Meerdaagse) Nascholing
0
Deze training is georganiseerd door de Vakgroep samen met Stafbestuur, manager Patientveiligheid en Raad van Bestuur van de betreffende ziekenhuizen.
Het ziekenhuis bekostigt met de maatschap de training voor alle eigen personeel.
Tijd08:00 - 17:00
LocatieRavenstein (NL) (Toon kaart)

Tijd08:00 - 17:00
LocatieRavenstein (NL) (Toon kaart)

Tijd08:00 - 08:00
LocatieRavenstein (NL) (Toon kaart)

Tijd08:00 - 17:00
LocatieVught (NL) (Toon kaart)

Tijd08:00 - 17:00
LocatieRavenstein (NL) (Toon kaart)

Tijd08:00 - 17:00
LocatieRavenstein (NL) (Toon kaart)

De organisatie Wings of Care heeft tot doel om zorgkwaliteit en patientveiligheid te verbeteren middels trainingen, nascholingen en het organiseren van symposia.

Oprichter is drs. M. Haerkens, chirurg. De activiteiten worden van harte ondersteund door onder meer drs. van der Ham, voorzitter van de OMS. Verdere referenties op aanvraag.

Braspenninglaan 2
5237 NK
Den Bosch
073-6894369
Selecteer een bestand aub.