Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Diagnostiek en behandeling van volwassenen en ouderen met hersenletsel (ID nummer: 345700)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog4812-2-2019 t/m 11-2-2022

Het erkennen en herkennen van de onzichtbare gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel is vaak moeilijk voor zowel de persoon zelf als zijn omgeving. Dit leidt regelmatig tot problemen op cognitief, communicatief, gedragsmatig en emotioneel gebied. Deze cursus geeft je inzicht in onder meer de diagnostische instrumenten, het interpreteren van neuropsychologisch onderzoek, de te gebruiken tactiek en interventies, en het ondersteunen van de omgeving.

 

Wat leer je?

- Hoe kun je als professional werkzaam in revalidatiecentrum, verpleeghuis of andere 24 uurs voorziening, of in de ambulante zorg, een persoon met hersenletsel en zijn omgeving behandelen?
- Welke diagnostische instrumenten kun je gebruiken en hoe interpreteer je de uitkomsten van het neuropsychologisch onderzoek?
- Hoe vertaal je de uitkomsten van neuropsychologisch onderzoek naar het leven van de persoon met hersenletsel en diens omgeving? Het belang van een verlengde diagnostiek: de vertaling van stoornissen naar activiteiten- en participatieniveau.
- Wat hoort bij het (niet-aangeboren) hersenletsel en wat hoort bij de stoornis? Hoe wil je deze twee los van elkaar zien?
- Hoe pas je CGT-technieken toe bij een persoon met hersenletsel? Hoe houd je rekening met gebrek aan ziekte-inzicht? 
- Hoe betrek je de omgeving bij de behandeling? Welke behandeling/ondersteuning heeft de omgeving zelf nodig? Hoe kan psycho-educatie helpen?

Je bent als behandelaar werkzaam in een verpleeghuis, verzorgingshuis, revalidatiecentrum of ziekenhuis.
 Verbredend
 Verdiepend
13
16
ja
24
Bestand 
Template B1934.docx17 KB
 Ja
 Ja
Hoofdniveau
Volwassenen
Ouderen
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep staat voor ontwikkeling van mensen. Dat doen we door gedragswetenschappelijke kennis, inzichten en vaardigheden beschikbaar en toepasbaar te maken – voor en door professionals. Zo leveren wij een bijdrage aan de kwaliteit van leven in de samenleving.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.