Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Risicotaxatie bij stalkers (ID nummer: 345467)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie1414-1-2019 t/m 13-1-2020

Inleiding
Stalking is relatief veel voorkomend gedrag met potentieel ernstige gevolgen voor alle betrokkenen. We weten tegenwoordig meer over de unieke factoren waarmee men rekening moet houden om een inschatting te maken van het risico op herhaaldelijk stalken en het risico dat stalking escaleert tot geweld. De SASH en de Stalking Risk Profile houden rekening met deze factoren.
 
Doel
De SASH helpt u identificeren welke stalkingzaken zorgelijker zijn en geprioriteerd moeten worden. De Stalking Risk Profile (SRP) helpt u bij het beoordelen van stalkers door op een gestructureerde manier een inschatting te maken van het risico in een specifieke casus. U krijgt richtlijnen om in iedere afzonderlijke stalkingzaak een inschatting te maken van het risico op geweld, volharding, terugval in stalking en (psycho)sociale schade. U kunt maatwerk leveren en iedere inschatting aanpassen aan de betreffende stalker en zijn of haar omstandigheden, een volledig dreigingsmanagementplan opstellen en specifieke behandeldoelen benoemen. Dit geldt zelfs wanneer u weinig ervaring hebt met de klinische complexiteit en realiteit van stalkingzaken.
 

(Meerdaagse) Nascholing
0
gaat om een in-company cursus, dus geen prijs pp
Hoofdniveau
Psychotherapie en Psychiatrie
Forensische psychiatrie
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
Opmerkingendag 3 tot 12.30

De RINO Groep staat voor ontwikkeling van mensen. Dat doen we door gedragswetenschappelijke kennis, inzichten en vaardigheden beschikbaar en toepasbaar te maken – voor en door professionals. Zo leveren wij een bijdrage aan de kwaliteit van leven in de samenleving.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.