Opleidingen details acutekraamzorg.nl

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Acute verloskunde met partusassitentie (ID nummer: 345397)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing acute verloskunde (O)431-1-2019 t/m 30-1-2020
Scholing acute verloskunde met partusassistentie (N)431-1-2019 t/m 30-1-2020

Met angst in de auto op weg naar een bevallig? Niet weten wat te moeten doen als er een acute situatie optreedt. Tijdens deze scholing kun je handvatten ontwikkelen om met vertrouwen in de auto te stappen.

De scholing acute verloskunde wordt gegeven door 1 of 2 verloskundigen die BIG geregistreerd staan en werkzaam in de eerste en tweede lijn. Hierdoor is er een ruime ervaring met acute situaties tijdens poliklinische maar ook thuisbevallingen. Tijdens de scholing wordt er veel gebruik gemaakt van ervaringen van kraamverzorgenden. Haar ervaringen worden vertaald naar casus waarmee met de hele groep geoefend kan worden. Naast veel interactieve stukken wordt er een presentatie gegeven, ondersteund met foto en video materiaal.

 Ik verklaar dat er evaluaties plaatsvinden en de resultaten worden benut voor de kwaliteitsverbetering van de scholing
Afhankelijk van groepsgrote en reisafstand
Hoofdniveau
Cliƫntgerichtheid
Professionaliteit
Informatie en communicatie
Samenwerking Zorgketen
Tijd19:00 - 23:00
LocatieOnbekend

Acutekraamzorg.nl is een jonge organisatie die is ontstaan door de vraag van verschillende kraamzorg organisaties en kraamverzorgsters. Kraamverzorgsters gaven aan dat zij zich niet bekwaam voelden om een bevalling te begeleiden. Sommige kraamverzorgsters gaven zelfs aan dat zij met angst in de auto zaten op weg naar een partus. De motivatie van kraamverzorgenden was het kleine aantal partus dat nog wordt afgemaakt in de eerste lijn zowel thuis als in het ziekenhuis. Als twee eerstelijns verloskundigen vinden wij dit zorgzaam. Daarnaast vinden wij het vervelend dat kraamverzorgers zich niet bekwaam voelen. Dit komt het absoluut niet ten goede aan de zorg. Acutekraamzorg.nl heeft als doel het organiseren en verzorgen van scholingen waardoor kraamverzorgsters zich bekwaam voelen om een verloskundige te ondersteunen tijdens een bevalling zowel in het ziekenhuis als thuis. Want de beste zorg lever je samen. De verloskundige en kraamverzorgende zijn een team en beide verantwoordelijk voor de beste zorg voor de aanstaande ouders en het nog (on)geboren kind.

Meijlingplein 55
7553RA
Hengelo
Meijlingplein 55
7553RA
Hengelo
06-16125197
Selecteer een bestand aub.