Opleidingen details FORTIOR
Omgaan met andere culturen in de zorg (ID nummer: 345282)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Logopedisten - Scholing2725-2-2019 t/m 25-5-2019
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Hulpverleners die met cliënten uit een andere cultuur te maken krijgen, willen zich daar voor inzetten, maar weten soms niet goed hoe. Men heeft het gevoel ‘iets anders’ te moeten doen, maar weet niet ‘wat’. De vragen die cursisten stellen gaan vaak over ‘meer willen weten over de cultuur van de ander’. In deze cursus zal duidelijk worden dat dit slechts één aspect is in het beter kunnen omgaan met mensen met een andere (culturele) achtergrond. De essentie zit in de interactie, waarbij de cultuur van de hulpverlener een even grote rol speelt.

De docente Hilde Zevenbergen laat zien hoe de cultuur van de cliënt en de cultuur van de hulpverlener een rol spelen in de hulpverlening, hoe de hulpverlener daar op zicht kan krijgen en er in zijn hulpverlening rekening mee kan houden.  

Cursus
 NVLF - Logopedisten
Aan het eind van de cursus kunnen c.q. weten de cursisten:
1. Kennis: de cursist heeft kennis van verschillende culturele achtergronden, zowel andere culturen als de eigen cultuur
2. Inzicht: de cursist heeft inzicht in de factor cultuur en kan reflecteren d.m.v. de Bospadmethode op eigen culturele vraagstukken en casuïstiek
3. Vaardigheden: de cursist kan de Bospadmethode toepassen, met als effect een helder beeld (diagnose) hoe in een bepaalde casus de eigen en de
andere cultuur een rol speelt en het kunnen aanpassen van de behandeling, rekening houdend met de factor cultuur, en het beter communiceren met
cliënten en familie met een niet-Nederlandse achtergrond
Bestand  
2018.programmaAndereCulturen.pdf27-12-2018 10:39249 KB
Hilde Zevenbergen werkt al ruim 25 jaar als orthopedagoog/GZ-psycholoog in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast is zij actief als docent en trainer. Vanaf 1996 heeft Hilde haar eigen trainingsbureau Wisian. Ze heeft orthopedagogiek en culturele antropologie gestudeerd.
Van haar is het boek ‘Veel culturen, één zorg’, waarin voor het eerst de door haar ontwikkelde Bospad-methode beschreven is.
12
16
0
Dit is een in company cursus
25-3-2019 t/m 20-5-2019
Tijd9:30 - 16:00
LocatieGoes (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDit is een in company cursus

FORTIOR biedt scholing aan op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling en communicatie bij kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsbeperking. Het bureau doet dat door het aanbieden van studiedagen die verzorgd worden door specialisten op het terrein van een bepaalde onderzoeks- of behandelmethode.

Stationsstraat 8
3511 EE
Utrecht
06 40172907