Opleidingen details Sanofi Netherlands BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Symposium Diabeteszorg anno 2019 (ID nummer: 345227)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Diabetes Zorg612-2-2019 t/m 11-2-2020
Scholing Praktijkverpleegkunde612-2-2019 t/m 11-2-2020

In vervolg op het succesvolle symposium van afgelopen jaar, organiseren wij een nieuwe editie van “Diabeteszorg anno 2019”. Deze unieke bijeenkomst biedt de gelegenheid om actuele onderwerpen met elkaar te bespreken

In de ochtend vertelt mevrouw J. Wiebolt alles wat u moet weten over bariatrische chirurgie, neemt dr.  D. van Raalte u mee in de verschillen die er zijn in GLP-1 en prof. dr. Rensen geeft antwoord op de vraag of Bruin Vet een nieuw aangrijpingspunt biedt voor de behandeling van DM type 2. De ochtend wordt afgesloten door Prof. dr. H. Pijl die richting geeft welke behandeling bij welke patiënt de meeste kans van slagen heeft.

Na de lunch krijgen we bezoek van hulp / hypohond Dex met zijn baas de heer G. Sterrenburg. De heer P. Leussink, seksuoloog zal ingaan op de verschillen in seksueel disfunctioneren bij zowel mannen als vrouwen. Mevrouw dr. J. van der Linden sluit de dag af met de laatste inzichten op gebied van “Time in Range”.

Het belooft wederom een interactieve,  interessante dag te worden, speciaal voor diabetesverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.

Leerdoelen per presentatie DVK symposium “Diabeteszorg anno 2019”

 1. Alles wat je moet weten over bariatrische chirurgie
  Deelnemers kennen na de presentatie het behandeltraject rondom bariatrische chirurgie, voor welke patiënten deze behandeling effectief is, welke voor- en nadelen er aan deze behandeling zijn.
 2. Short- and Long-acting GLP-1 RA in combination therapy with insulin: implications for the doctor and nurse
  Deelnemers kennen na de presentatie de voor- en nadelen van de combinatie therapie en weten wanneer deze in te zetten, bij welke patiënt.
 3. Bruin Vet: een nieuw aangrijpingspunt voor de behandeling van type 2 diabetes?
  Na de presentatie kent men de rol van Bruin vet in het lichaam, welke rol het heeft op de glucosehuishouding en insulinegevoeligheid en hoe dit gebruikt kan worden in de behandeling van DM type 2.
 4. Behandeling van type 2 diabetes. one size fits all??
  Na de presentatie zijn deelnemers beter in staat behandeladvies of te stemmen op het type patiënt dat voor hen zit en hebben meer kennis over de invloed van voedsel en verschillende richtlijnen / adviezen hiervoor per type patiënt.
 5. Diabetes hulphond
  Deelnemers maken kennis met de medisch hulphond en leren bij welke patiënt een dergelijke ondersteuning nuttig kan zijn en hoe dit hele traject in zijn werk gaat.
 6. Seksueel disfunctioneren bij DM patiënt m/v
  Deelnemers leren meer over de impact van chronische ziekten op seksualiteit en met name hoe dit bespreekbaar te maken
 7. Time in Range
  Deelnemers krijgen meer inzicht in begrip “Time in Range”, de verhouding tot HBA1C en welke inzicht dit geeft over de regulatie van DM patiënt en hoe iInterpreteren van Time in Range data.

 

 

 

 Verpleegkundigen
 Zorgprofessionals
Congres of symposium
 
39,95
Tijd08:30 - 16:30
LocatieDordrecht (NL) (Toon kaart)

Farmaceutische onderneming

Kampenringweg 45 E
2803 PE
Gouda
Postbus 2043
2800 BD
GOUDA
0182-557755
Selecteer een bestand aub.