Opleidingen details Medisch Spectrum Twente, Acute Zorg Euregio

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Regionale Traumatraining (RTT) (ID nummer: 343876)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Algemeen715-1-2019 t/m 14-1-2020

Belangrijkste uitgangspunten bij het herzien van de RTT zijn:

  • Doel van de RTT is om SEH verpleegkundigen up-to-date te trainen in de opvang en behandeling van traumapatiënten volgens de ABCDE-methodiek waardoor traumazorg aan patiënten verbeterd. Aansluiting bij de eigen beroepspraktijk en de methodiek gebruikt door artsen is gewenst.
  • De RTT is een eendaagse herhalingstraining die (bij voorkeur) regionaal wordt georganiseerd. SEH verpleegkundigen dienen een dergelijke herhalingstraining minimaal 1 keer per 4 jaar te volgen (eisen IGZ). Wij bevelen aan dit vaker te doen, met name voor SEH’s die relatief weinig (multi)trauma patiënten opvangen en/of geen scenariotraining op de afdeling organiseren. SEH verpleegkundigen kunnen deelnemen na afronden van een initiële training in de ABCDE-methodiek voor trauma (TNCC of gelijkwaardig).
  • De RTT is een kwalitatief hoogwaardige training, zowel qua theoretische inhoud als de praktische training. Nieuwe ontwikkelingen dienen tijdig in de training verwerkt te worden.
  • De instructeurs zijn goed voorbereid op hun rol, zowel inhoudelijk als op didactische vaardigheden. 

Het bestaande RTT-boek voldeed niet meer aan de wensen en de eisen van tegenwoordig. Met ingang van medio 2016 maken we daarom gebruik van de e-learning “e-Xpert ABCDE: Opvang van de traumapatiënt” van ExpertCollege. Deze e-learning ondersteunt interactief leren, wordt continu up-to-date gehouden en sluit inhoudelijk beter aan bij de praktijk en bij de methodiek die artsen gebruiken (ATLS).

Voor de e-learning wordt separaat accreditatie verleend. De accreditatie die hierbij wordt aangevraagd is voor de parktijkdag:

Aangezien alle deelnemers de e-learning vooraf afgerond hebben, zullen we geen plenaire herhaling van de theorie meer geven op de trainingsdag. We beginnen de dag met de mogelijkheid om vragen te stellen vanuit de e-learning en we besteden meer tijd aan de methodiek en scenario training. Tijdens de praktijdkag staan we stil bij de kleine verschillen in de ABCDE ten opzichte van de oude RTT (afgeleid van de TNCC). In de scenariotraining is de SBARR-methodiek voor vooraankondiging en overdracht verwerkt en besteden we aandacht aan aspecten van Crew Resource management (CRM).

 

 

 Verpleegkundigen
Cursus
 
515
Tijd08:00 - 17:00
LocatieZwolle (NL) (Toon kaart)

Tijd08:00 - 17:00
LocatieZwolle (NL) (Toon kaart)

Tijd08:00 - 17:00
LocatieEnschede (NL) (Toon kaart)

Tijd08:00 - 17:00
LocatieZwolle (NL) (Toon kaart)

Tijd08:00 - 17:00
LocatieEnschede (NL) (Toon kaart)

Tijd08:00 - 17:00
LocatieZwolle (NL) (Toon kaart)

Tijd08:00 - 17:00
LocatieEnschede (NL) (Toon kaart)

Acute Zorg Euregio

Getfertweg 45
7512 BA
Enschede
Postbus 50.000
7500 KA
Enschede
(053) 4872097
Selecteer een bestand aub.