Opleidingen details CardioVasculair Onderwijs Instituut

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Zwangerschap en hartafwijkingen (ID nummer: 343823)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Cardiologie625-1-2019 t/m 24-1-2020

Met dit symposium zetten we een traditie voort: cardiologen en gynaecologen komen een dag bijeen om zich te verdiepen in de problematiek van zwangeren met een hartafwijking.

Deze vrouwen hebben een verhoogd risico op zowel cardiale als obstetrische problemen tijdens de zwangerschap en rondom de bevalling. In 2018 publiceerde de European Society of Cardiology nieuwe richtlijnen voor de begeleiding en behandeling van zwangeren met hartafwijkingen. Deze richtlijnen zullen uiteraard uitgebreid aan de orde komen. Risico-inschatting zowel op obstetrisch als cardiologisch gebied conform deze richtlijnen komt aan de orde. Welke zorg kan veilig plaatsvinden in tweedelijns ziekenhuizen? Een welke patiënt hoort thuis in een  universitair medisch centrum? Voor welke patiënten kunnen we gedeelde zorg aanbieden? Voor deze vragen is speciale aandacht in het programma. Hiermee is het programma zowel interessant voor zorgverleners die werken in tweedelijns ziekenhuizen als universitaire medische centra.

Vrouwen met een mechanische kunstklep hebben een zeer hoog risico op complicaties en de begeleiding van deze vrouwen is complex.  Hoe deze vrouwen het best kunnen worden geadviseerd en begeleid, zal besproken worden.

Tevens is er aandacht voor de recente resultaten van wetenschappelijk onderzoek, zowel uit Nederland als uit Europa: wat kunnen we hiervan leren voor onze dagelijkse praktijk?

Zoals altijd zullen enkele multidisciplinaire case presentaties niet ontbreken. En we eindigen traditioneel met een quiz, dit keer gewijd aan de nieuwe richtlijnen.

Beroepsgroep
Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG)
(Meerdaagse) Nascholing
270
Dr. P.G. Pieper en Dr. M.A. Oudijk
Hoofdniveau
Cardiologie
Tijd09:30 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Het Cardiovasculair Onderwijs Instituut, opgericht door de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie, het Interuniversitair Cardiologisch Instituut Nederland en de Nederlandse Hartstichting, coordineert en initieert (na)scholing gericht op handhaving en verhoging van de kwaliteit van het medisch handelen op het terrein van hart- en vaatziekten in Nederland.

Moreelsepark 1
3511 EP
Utrecht
Postbus 19192
3501 DD
Utrecht
030-2345001
Selecteer een bestand aub.