Opleidingen details UMCG / UCP

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Programma Leiderschap en beleidspsychiatrie; cursus voor jonge psychiaters en senior aios (ID nummer: 343367)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie205-3-2019 t/m 4-3-2020

Tijdens de opleiding tot psychiater is er veel aandacht voor de kernvaardigheden van de psychiater en het optimaal behandelen van patiënten. In het curriculum bestaat minder aandacht voor de beleidsmatige en leiderschap competenties die ook onontbeerlijk zijn, met name bij het werken in teams of grotere instellingen. Dit betreft bijvoorbeeld het aansturen van een team, het afwegen van prioriteiten bij beperkt beschikbare middelen, het omgaan met beleidsmatige veranderingen en het onderhandelen met het management. Uit onderzoek blijkt dat dergelijke zaken een forse belasting kunnen vormen voor ‘jonge klare’ specialisten en zij zich onvoldoende vaardig voelen om hier- mee om te gaan.

Opbouw cursus

Naar aanleiding van de ervaringen die de cursisten al hebben opgedaan in hun nieuwe functie, krijgen de cursisten de nodige tools en vaardigheden rondom de thema’s leiderschap en beleidsvraagstukken aangeboden. De cursus is toegesneden op de behoefte van de deelnemers: waar lopen zij in hun werk tegenaan, welke competenties en thema’s willen ze nader onderzoeken en trainen? In de cursus staan deze onderwerpen centraal.

Leerdoelen

Aan het eind van de cursus hebben de deelnemers meer zicht op de beleidsmatige aspecten van het functioneren als psychiater en in hun leidersschaprol. Dit alles aan de hand van de eigen ervaring. Naast de theorie, wordt er ook praktisch en praktijkgericht gewerkt.

(Meerdaagse) Nascholing
1250
Psychiaters €1250,-. AIOS €950,- Inclusief: accommodatie, ontbijt, lunch & diner, onderwijsmateriaal en aanvullend programma
Hoofdniveau
Beleidspsychiatrie
Tijd11:00 - 11:30
LocatieSchiermonnikoog (NL) (Toon kaart)

a

Hanzeplein 1 Ingang 32
9700 RB
Groningen
Postbus 30.001
9700 RB
Groningen
(050) 361 2807
Selecteer een bestand aub.