Opleidingen details Diabetes Education Study Group Nederland

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

V&VN Diabeteszorg-DESG Farmacotherapie nascholing (ID nummer: 343350)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten617-5-2019 t/m 16-5-2020

V&VN diabeteszorg en Diabetes Education Study Group Nederland hebben samen een 1-daagse nascholing over het voorschrijven van UR-bloedglucoseregulerende medicatie ontwikkeld voor de diabetesverpleegkundige met voorschrijfbevoegdheid en verpleegkundig specialist met aandachtsgebied diabetes mellitus. Tijdens de nascholing is er een goede mix tussen herhaling van belangrijke onderwerpen rondom het voorschrijven en de benodigde verdieping voor de ervaren voorschrijver.

Tijdens de nascholing behandeld de apotheker de kernzaken rondom farmacotherapie. Een internist-endocrinoloog behandelt het arsenaal aan UR-bloedglucose regulerende medicatie met specifieke aandacht voor de recente ervaringen en inzichten met de nieuwere geneesmiddelen. Tevens wordt  het cardiovasculaire risico management met de daarbij horende antihypertensiva en lipidenverlagende medicatie besproken.  Een jurist gaat in op de rol van de voorschrijver, medicatieveiligheid en bespreekt ook wat het voorschrijven juridisch betekent voor de voorschrijver in de praktijk.

Uitgebreide aandacht voor de verdieping wordt verder bereikt door op interactieve wijze lastige casuïstiek uit de dagelijkse diabetespraktijk te laten behandelen door koppels van internist-endocrinologen en diabetesverpleegkundigen. Klinisch redeneren, shared decision making en de

Six-Step methode zijn een onderdeel van de casuïstiek waar de deelnemers in groepjes mee aan de slag gaan.

Er is binnen de nascholing ook aandacht voor de implementatie van de voorschrijfbevoegdheid in de praktijk. En tenslotte zal onder leiding van een V&VN diabeteszorg en DESG-dagvoorzitter ruim voldoende aandacht zijn voor discussie tussen sprekers en deelnemers.

 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Cursus
 
70
Tijd9:15 - 17:00
LocatieHoevelaken (NL) (Toon kaart)

Tijd9:15 - 17:00
LocatieHoevelaken (NL) (Toon kaart)

Tijd9:15 - 17:00
LocatieVenlo (NL) (Toon kaart)

-

p/a Prinses Irenelaan 19
1406KR
Bussum
088-7531753
 
Selecteer een bestand aub.