Opleidingen details Congress Care

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Het Lichttoren Symposium – De Dokter, Data en Digitalisatie (ID nummer: 343007)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2513-2-2019 t/m 12-2-2020

Data vastleggen en digitalisering van beeld zijn voor de dokter van groot belang om te kunnen werken. Maar wat doen we verder met die data? Hoe kunnen we leren van data vastgelegd in databases verspreid over het land. Hoe kunnen we data delen?

In 1998, maakte ik als jonge medisch specialist, deel uit van de ICT-commissie van het ziekenhuis. Het doel was uniform inbrengen en vastleggen van gegevens en dát vonden de meeste dokters niet fijn. Elke maatschap had wel een eigen systeem. En één systeem? Ondenkbaar.

Tot mijn verbazing is er twintig jaar later nog steeds geen uniform systeem voor ziekenhuizen en huisartsen. Toch wordt de behoefte om informatie snel te kunnen delen groter. Door het ontstaan van netwerkorganisaties, maar ook door de alsmaar stijgende zorgvraag bij een beperkte capaciteit en minder financiële groei. Dat vraagt een andere manier van organiseren. Een griepperiode kan nu al een chaos veroorzaken in het ziekenhuis!

Kortom, het is tijd om nu echt de stap te maken. Niet het gebouw, maar de zorg als leidend principe. De zorg in een regionaal netwerk van ziekenhuizen, universiteit(en), huisartsen en andere zorginstellingen. Om de patiënt thuis te volgen, verdient “Zorg op de juiste plek” verdere invulling krijgen.

Hoe dat het beste kan? Daarover delen experts uit verschillende invalshoeken hun visie op 13 februari 2019 in De Lichttoren het oude hoofdkantoor van Philips. Kom ook en ontdek wat ‘big data’ voor u kunnen betekenen en hoe u kunstmatige intelligentie, robotica en nieuwe technieken voor u laat werken in het ziekenhuis – of netwerk – van de toekomst.

(Mini)symposium
599
Inschrijftarief €599. Voor medisch specialisten geldt een gereduceerd tarief bij aanmelding voor 15 januari 2019 van €499. Voor arts-assistenten en studenten is het tarief €125.
Tijd08:30 - 16:30
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

congresorganisatiebureau

Europalaan 16
5232 BC
's-Hertogenbosch
Postbus 440
5201 AK
's-Hertogenbosch
(073) 690 14 15
Selecteer een bestand aub.