Opleidingen details Logacom bv

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Hechtingscongres: Gehechtheid duurt een leven lang (ID nummer: 342926)
Cursus afgewezen!
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal

Op het congres komen professionals werkzaam in de (jeugd) hulpverlening en zorg samen. Zij worden op de hoogte gebracht van de invloed en gevolgen van hechtingsproblematiek,  inzichten en methodieken rondom het thema hechting.

 

Gehechtheid van wieg tot graf
De mens is niet gemaakt om alleen te zijn. Relaties vormen de kern van het menselijk bestaan en de manier waarop we onze relaties aangaan en onderhouden is nauw verweven met onze eigen gehechtheidspatronen. De basis voor deze patronen wordt in de jeugd gelegd, maar gedurende het leven kunnen patronen wijzigen. Onder invloed van ervaringen binnen en buiten het gezin worden patronen verstevigd of verzwakt.
 
Meer en meer wordt erkend dat hechtingsproblematiek ten grondslag ligt aan psychologische en soms zelf lichamelijke problemen. In de zorg en onderwijs is het daarom van groot belang te signaleren en rekening te houden met hechting om te ondersteunen in ontwikkeling. Dit gaat verder dan alleen de psychologische en pedagogische  benadering.

Dit congres gaat in op zowel het ontstaan van gehechtheidspatronen in de vroege kindertijd als op de manier waarop ze uitwerken in het latere leven: hoe zit het met gehechtheid in de zorg,  op school, in de adolescentie en in partnerrelaties? Kan er al vroeg worden gesignaleerd dat het niet goed gaat met gehechtheid? Hoe kunt u als professional in contact blijven in de relatie met het kind of met de ouders? Welke manieren zijn er om gehechtheid te bevorderen? Antwoorden op deze vragen en meer worden beantwoord tijdens het Hechtingscongres.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Jeugdzorg pedagoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Jeugdzorg psycholoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
1 2 3 4 5 6
(Meerdaags) Congres
Bestand 
Programma.HC2019.pdf624 KB
345
Dit is inclusief lunch, consumpties en congresmateriaal: congrestas, schrijfblok, balpen, online programmaboekje en handouts van de verschillende presentaties (mits beschikbaar gesteld door spreker).
Hoofdniveau
Kinder –en Jeugdpsychiatrie
Psychotherapie en Psychiatrie
Sociale Psychiatrie
Tijd09:45 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Congresbureau     

Nieuwe Keizergracht 45
1018 VC
Amsterdam
Posbus 257
1000 AG
Amsterdam
020-3203364
Selecteer een bestand aub.