Opleidingen details Cure & Care Development

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Hypnose bij kinderen in de medische setting: driedaagse vervolgcursus (ID nummer: 342134)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog627-9-2019 t/m 26-9-2022

Waar de 3 daagse basis cursus “hypnose bij kinderen in de medische setting” vooral in gaat op wat hypnose is (en wat het niet is) en hoe hypnose een aanvullende rol kan spelen in de medische setting, en de deelnemers enkele eenvoudige toepassingen van hypnose leren, gaat de vervolg cursus een stuk verder. Er wordt dieper ingegaan op de indicaties en contraindicaties van hypnotherapie, de hypnotiseerbaarheidstest wordt aangeleerd, en er worden hypnose technieken besproken (en geoefend) die egoversterkend werken.
Een belangrijk onderdeel van de vervolgcursus is de specifieke behandeling van een aantal psychische aandoeningen zoals somatoforme stoornissen (met name chronische buik- en hoofdpijn). Hierbij wordt oa de vergelijking gemaakt met cognitieve gerdragstherapie en de voor- en andelen van beide technieken. De effecten van hypnose op angst en depressie (beide veel voorkomend bij chronische pijn aandoeningen) worden ook besproken.
Ook komt de ondersteunende rol van hypnose in de behandeling van tics, astma, eczeem en enuresis aan bod. Daarnaast worden hypnose technieken geoefend, die gericht zijn op stress reductie bij kinderen van diverse leeftijdscategorieen.

 

Dag 1:
Inleiding in de hypnose, trance inductietechnieken, trance verdiepingstechnieken. Het opwekken van trancefenomenen zoals leeftijdsregressie, katalepsie, functionele amnesie, pijnbeheersing en symptoomtransformatie en cueconditioning. Demonstraties en oefening van taalgebruik en metaforen, evenals egoversterkende oefeningen. Er worden voorbeelden gegeven van toepassing bij conversie en ongewenste gewoonten zoals tics.

Dag 2:
Behandelingsstrategieën bij astma en huidaandoeningen zoals eczeem. Toepassing van hypnose bij functionele klachten zoals misselijkheid, dyspepsie en vermoeidheid, angststoornissen, nachtmerries en pavor nocturnus. Er wordt geoefend met angst- en pijnreductietechnieken bij angstige kinderen ter voorbereiding op medische ingrepen en bij acute pijn. Het gebruik van hypnose ter ondersteuning van chronische medische aandoeningen.

Dag 3:
Behandelingsstrategieën bij chronische pijn zoals IBS/FAP en hoofdpijn. Demonstratie en oefenen van diverse hypnotische technieken. Behandelingsstrategieën bij enuresis. Inbreng en bespreken van casussen.
 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
GGZVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Jeugdzorg pedagoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
1 2 3 4 5
Kinderartsen, kinderverpleegkundigen, orthopedagogen, kinderpsychologen, (Gz-)psychologen, kinderpsychotherapeuten, pedagogisch medewerkers, kinderfysiotherapeuten en maatschappelijk werkers.
 Inleidend
 Verdiepend
12
30
ja
Bestand 
Brochuretekst 2019.pdf268 KB
 Nee
 Ja
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Ouderen
Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Cure & Care Development (CCD) stelt zich ten doel een kwalitatief hoogstaand programma te ontwikkelen, in stand te houden en aan te bieden aan professionals binnen de (G)Gz in het kader van hun opleiding en bij- en nascholing. Ons aanbod behelst de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelingsstrategieën binnen de (G)Gz en wordt verzorgd door hooggekwalificeerde docenten. De programma’s voldoen aan de accreditatievereisten van de verschillende beroepsgroepen en zijn inhoudelijk getoetst door onze Wetenschappelijke Raad van Advies. Voor de uitvoer van het programma organiseren wij workshops, opleidingen en symposia met open inschrijvingen alsmede incompany activiteiten.

 

Oude Oeverstraat 120, etage 3
6811 JZ
ARNHEM
Postbus 5466
6802 EL
ARNHEM
026 368 44 11
Selecteer een bestand aub.