Opleidingen details Cure & Care Development

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Hypnose bij kinderen in de medische setting: driedaagse vervolgcursus (ID nummer: 342134)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie1827-9-2019 t/m 26-9-2022
K&J/OG opleiding - behandeling 427-9-2019 t/m 26-9-2022
K&J/OG opleiding - diagnostiek1427-9-2019 t/m 26-9-2022
K&J/OG opleiding - extra literatuurstudie127-9-2019 t/m 26-9-2022

Waar de 3 daagse basis cursus “hypnose bij kinderen in de medische setting” vooral in gaat op wat hypnose is (en wat het niet is) en hoe hypnose een aanvullende rol kan spelen in de medische setting, en de deelnemers enkele eenvoudige toepassingen van hypnose leren, gaat de vervolg cursus een stuk verder. Er wordt dieper ingegaan op de indicaties en contraindicaties van hypnotherapie, de hypnotiseerbaarheidstest wordt aangeleerd, en er worden hypnose technieken besproken (en geoefend) die egoversterkend werken.
Een belangrijk onderdeel van de vervolgcursus is de specifieke behandeling van een aantal psychische aandoeningen zoals somatoforme stoornissen (met name chronische buik- en hoofdpijn). Hierbij wordt oa de vergelijking gemaakt met cognitieve gerdragstherapie en de voor- en andelen van beide technieken. De effecten van hypnose op angst en depressie (beide veel voorkomend bij chronische pijn aandoeningen) worden ook besproken.
Ook komt de ondersteunende rol van hypnose in de behandeling van tics, astma, eczeem en enuresis aan bod. Daarnaast worden hypnose technieken geoefend, die gericht zijn op stress reductie bij kinderen van diverse leeftijdscategorieen.

 

Dag 1:
Inleiding in de hypnose, trance inductietechnieken, trance verdiepingstechnieken. Het opwekken van trancefenomenen zoals leeftijdsregressie, katalepsie, functionele amnesie, pijnbeheersing en symptoomtransformatie en cueconditioning. Demonstraties en oefening van taalgebruik en metaforen, evenals egoversterkende oefeningen. Er worden voorbeelden gegeven van toepassing bij conversie en ongewenste gewoonten zoals tics.

Dag 2:
Behandelingsstrategieën bij astma en huidaandoeningen zoals eczeem. Toepassing van hypnose bij functionele klachten zoals misselijkheid, dyspepsie en vermoeidheid, angststoornissen, nachtmerries en pavor nocturnus. Er wordt geoefend met angst- en pijnreductietechnieken bij angstige kinderen ter voorbereiding op medische ingrepen en bij acute pijn. Het gebruik van hypnose ter ondersteuning van chronische medische aandoeningen.

Dag 3:
Behandelingsstrategieën bij chronische pijn zoals IBS/FAP en hoofdpijn. Demonstratie en oefenen van diverse hypnotische technieken. Behandelingsstrategieën bij enuresis. Inbreng en bespreken van casussen.
 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
GGZVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Jeugdzorg pedagoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
1 2 3 4 5
academici en HBO-ers
Cursus
 Inleidend
 Verdiepend
12
30
ja
935
18
Toetsing
Deelnemers moeten doel uitmaken van de doelgroep. De cursus is bedoeld voor kinderartsen, kinderverpleegkundigen, orthopedagogen, kinderpsychologen, kinderpsychotherapeuten, pedagogisch medewerkers en maatschappelijk werkers, die enige scholing hebben in hypnose.
Bestand 
Brochuretekst 2019.pdf268 KB
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Cure & Care Development (CCD) biedt een breed scala aan hoogwaardige kennis, voor zowel zorgprofessionals als bedrijven en ZZP'ers

Als je zorg nodig hebt, hoop je de zorgverlener te treffen die jou goed kan helpen. Die jou behandelt op basis van de laatste inzichten in de zorg en evidence based behandelingen. CCD biedt gedegen opleidingen aan zorgprofessionals die hun vak meer dan serieus nemen en zich willen blijven ontwikkelen.

Onze kernwaarden zijn leidend in ons doen en laten: wij zijn verbindend, ontwikkelingsgericht en vinden passie in ons werk vanzelfsprekend.

Naast het aanbod van gedegen opleidingen van gerenommeerde docenten, vinden we het minstens zo belangrijk dat de deelnemers onze service als uitmuntend ervaren. Hier besteden wij dan ook veel aandacht aan en we blijven onszelf continu evalueren en waar mogelijk verbeteren.

Oude Oeverstraat 120, etage 3
6811 JZ
ARNHEM
Postbus 5466
6802 EL
ARNHEM
026 368 44 11
Selecteer een bestand aub.