Opleidingen details St. PEGD
PEGD workshop: De spinale patiënt (ID nummer: 342083)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Gezelschapsdieren5 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Algemene informatie
Spinale problemen (nek en rug aandoeningen) behoren tot de meest voorkomende neurologische en/of pijn aandoeningen van hond (en kat). Deze workshop zal in gaan op de meest voorkomende aangeboren, erfelijke, infectieuze, degeneratieve, en neoplastische

aandoeningen van de cervicale, thoracolumbale, lumbale en lumbosacrale wervels.
Met inbreng van de participanten zal aan de hand van eerder geziene patiënten eerst het klinisch beeld en vervolgens de typische neurologische bevindingen worden besproken. Aan de hand van de meest logische differentiaaldiagnose wordt ingegaan op de geijkte diagnostiek (bloed- e/o DNA-onderzoek, röntgen versus CT versus low field en high MRI) en uiteraard welke medicamenteuze en operatieve behandel mogelijkheden

Doelgroep
Eerste en tweedelijnspractici die regelmatig honden (en katten) met hals en rugproblemen zien.

Leerdoel
Doel van de workshop is dat de deelnemer na afloop het klinisch beeld van de spinale patiënt kan herkennen en weet welke diagnostische en therapeutische mogelijkheden er zijn.

 Dierenartsen
Regulier
Workshop / Practicum
Fysieke bijeenkomst
 Gezelschapsdieren
10
25
Richtlijn erfelijke aandoeningen hond en kat.

Op welke wijze wordt er aandacht besteed aan deze richtlijnen?
De cursus richt zich primair op het diagnosticeren van de spinale patiënt. Echter richtlijn erfelijke aandoeningen hond en kat zal, daar waar van toepassing, besproken worden.
300
Bestand  
2019-6-11-programma.pdf16-5-2019 14:44137 KB
Tijd13:00 - 17:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De Stichting Permanente Educatie Gezelschapsdieren (PEGD) is een samenwerkingsverband zonder winstoogmerk van de Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren (GGG), onderdeel van de KNMvD en het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren (DGG) van de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. 

De Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren en het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren (DGG) hebben, na het wegvallen van de stichting PAOD, de taak op zich genomen om nascholing voor dierenartsen en paraveterinairen te organiseren. Op 22 januari 2009 is hiervoor de Stichting Permanente Educatie Gezelschapsdieren (PEGD) opgericht. 

Het doel van de Stichting PEGD is hoogwaardige nascholingen te bieden voor gezelschapsdierenpractici en paraveterinairen, waarbij de nadruk ligt op de directe toepasbaarheid in de praktijk. Hiertoe biedt PEGD jaarlijks een uitgebreid nascholingsprogramma, waarbij naast lezingen ook interactieve workshops en modulaire, meerdaagse cursussen worden georganiseerd.

KvK 30253603

Postbus 421
3990 GE
Houten
030-6348900