Opleidingen details Kinekring Noordrand Brussel vzw

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Pijneducatie (ID nummer: 341881)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch619-9-2019 t/m 31-12-2019

Chronische pijn is een vaak voorkomende problematiek met een negatieve invloed op het functioneren en de levenskwaliteit van de patiënt. Onderzoek toont aan dat patiënten met chronische pijn beter herstellen en minder pijn hebben als ze begrijpen hoe de complexe neurofysiologie van pijn werkt. Pijneducatie zorgt ervoor dat barrières voor een doeltreffende revalidatie verdwijnen. Het geven van goede informatie over pijn neurofysiologie kan dus erg waardevol en succesvol zijn.

Binnen deze lezing wordt ingegaan op de recente wetenschappelijke inzichten met betrekking tot chronische pijn. Pijneducatie als behandeling wordt belicht aangezien dit de basis vormt van waaruit elke chronische pijnbehandeling zou moeten starten. 

De toegang voor AXXON leden is gratis , voor de niet-leden is de kostprijs 20 €. Vergeet dus niet uw AXXON lidkaart mee te brengen.

Isabel Baert

Isabel Baert is manueel therapeute en docent aan de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie van de Universiteit Antwerpen. Zij maakt deel uit van de internationale onderzoeksgroep “Pain in Motion” en haar onderzoeksexpertise ligt met name op de functionele evaluatie van patiënten met osteoartrose vóór en na het plaatsen van een gewrichtsprothese en op de rol van een veranderde centrale pijnverwerking.
3
0
 
 
Tijd20:30 - 23:00
LocatieVilvoorde (BE) (Toon kaart)

Wetenschappelijke voordrachten
Organisatie van Lokk's en peer-revieuws
Bijscholingen, cursussen

Heysellaan 31
1800
Vilvoorde
02-2677288
Selecteer een bestand aub.