Opleidingen details Maasstad Ziekenhuis

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Congres "Alles op een grote hoop" (ID nummer: 341614)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 2622-1-2019 t/m 21-1-2020

Omschrijving

‘Alles op een grote hoop’ the second edition, wordt georganiseerd vanuit het defecatie expertise centrum van het Maasstadziekenhuis. Problemen met ontlasting komt voor op alle leeftijden en heeft zeer veel oorzaken en achtergronden. Van aangeboren tot verworven aandoeningen, door trauma’s, door medicatiegebruik, chronische ziekten of een functionele achtergrond. Omdat problemen rondom ontlasting vaak een ondergeschoven item is in de spreekkamer, maar wel een dagelijkse ziektelast geeft organiseren we dit symposium, op veler verzoek voor de tweede keer. Op dit multi disciplinaire congres brengen de laatste wetenschappelijke inzichten door diverse hoogstaande professionals uit het werkveld. Van kindergeneeskunde tot volwassenzorg, van interne geneeskunde tot chirurgisch ingrijpen, van voeding tot medicatie en alternatieve behandelmethoden.

Juist de multidisciplinaire aanpak is van groot belang; dit benadrukken we met dit congres.

 

Doelstellingen

Medisch handelen

* De deelnemer van het congres raakt door de verschillende sprekers op de hoogte van de laatste medische inzichten rondom feces- en/of  darmproblematiek bij zowel kinderen als volwassenen.
* De deelnemer van het congres neemt de nieuwste inzichten in behandeling van feces- en/of  darmproblematiek mee naar zijn/haar werkvloer zodat dat de patiënt volgens de laatste nieuwe inzichten behandeld wordt.
* De deelnemer kent en herkent na het bezoeken van het congres de determinanten van ziekte rondom feces- en/of  darmproblematiek.

Samenwerken:

* De deelnemer is op de hoogte van de verschillende medisch disciplines die betrokken kunnen zijn in de behandeling van feces- en/of  darmproblematiek.
* De deelnemer is op de hoogte van het belang van de multi disciplinaire aanpak van feces- en/of  darmproblematiek problematiek.
* De deelnemer is op de hoogte van de juiste verwijsstructuur naar de juiste discipline voor de patiënt met feces- en/of  darmproblematiek.
De deelnemer kent de defecatie expertise centra in de buurt of in het ziekenhuis en weet hiernaar toe te verwijzen.

Kennis en wetenschap

* De deelnemer is op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten bij feces- en/of  darmproblematiek op kinder- en volwassenleeftijd

Organisatie

De deelnemer organiseert het werk naar een balans in patiëntenzorg en persoonlijke ontwikkeling binnen de feces- en/of  darmproblematiek

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
College voor Accreditatie Huisartsen (CvAH)KNMG-GAIA
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(Meerdaags) Congres
195
Tijd8:15 - 18:00
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)

Het Maasstad Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis. Het Maasstad Ziekenhuis is toegetreden tot de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).

Maasstadweg 21
3079 DZ
Rotterdam
Postbus 9100
3007 AC
Rotterdam
010-2911911
Selecteer een bestand aub.