Opleidingen details Cure & Care Development

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

BASISCURSUS COGNITIEF GEDRAGSTHERAPEUTISCH WERKER (ID nummer: 341603)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Cursus Gedragstherapeutisch Medewerker - contacturen487-2-2019 t/m 6-2-2020

Nadat de cursisten een inleiding in de leertheorie hebben doorlopen worden in de eerste helft van de cursus basisvaardigheden geoefend als het maken van functie- en betekenisanalyses van probleemgedrag, het in kaart brengen en registreren en meten daarvan, gedachtetraining, onderhandelen en doelen stellen met de patiënt om een gedragsexperiment op te zetten, uitvoeren van exposure (interoceptief en in vivo), opstellen van een stappenplan, taakconcentratie en responspreventie.

In de tweede helft komen specifieke vaardigheden aan bod zoals imaginaire exposure, cognitieve therapie en operante bekrachtiging bij specifieke stoornissen, zelfcontrole, motiverend interview en socratische dialoog, rekening houden met persoonlijkheidsproblematiek, opstellen behandelplan met afwegingen over keuze van als eerste te bewerken probleem en kwestie van parallel of sequentieel behandelen, psycho-educatie, CGW-werk in groepsformat en (digitale) innovaties.

Bovenstaande vaardigheden worden besproken en geoefend aan de hand van (protocollen voor) een tiental typen As-I-problematiek. Er is gelegenheid om te oefenen in het hanteren van verschillende interactievormen bij persoonlijkheidsproblematiek. Er wordt gewerkt met eigen in te brengen casuïstiek (van cursist zelf of van patiënt) in subgroepen onder begeleiding van de docenten nadat de diverse vormen van aanpak en/of technieken door hen of via DVD-opnamen zijn gedemonstreerd.

Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
 behandelplan nagaan of evidence based protocol bestaat; bij afwijking daarvan dit beargumenteren
 interventies en evaluatie van het therapeutisch effect daarvan
 klachtinventarisatie + DSM classificatie en diagnose
 leertheoretisch model toepassen en analyses maken (bijvoorbeeld betekenisanalyses (BA’s), functieanalyses (FA’s) en evt. holistische theorie (HT)
 observaties en meetinstrumenten
 therapeutische houding en/of therapeutische relatie (non-specifieke variabelen)
 voorlichting over ziektebeeld en behandeling
 wetenschappelijke evidentie
academici en HBO-ers
Cursus
 Inleidend
8
14
ja
€ 2.020,00 (inclusief de bijbehorende cursusboeken, koffie/thee en lunches)
48
toetsing en evaluatie
CRKBO
ISO
Conform VGCt reglement.
Hoofdniveau
Cogn.gth.werker Basiscursus
Tijd09:30 - 17:00
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:00
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:00
LocatieVught (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenIC

Cure & Care Development (CCD) stelt zich ten doel een kwalitatief hoogstaand programma te ontwikkelen, in stand te houden en aan te bieden aan professionals binnen de (G)Gz in het kader van hun opleiding en bij- en nascholing. Ons aanbod behelst de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelingsstrategieën binnen de (G)Gz en wordt verzorgd door hooggekwalificeerde docenten. De programma’s voldoen aan de accreditatievereisten van de verschillende beroepsgroepen en zijn inhoudelijk getoetst door onze Wetenschappelijke Raad van Advies. Voor de uitvoer van het programma organiseren wij workshops, opleidingen en symposia met open inschrijvingen alsmede incompany activiteiten.

 

Oude Oeverstraat 120, etage 3
6811 JZ
ARNHEM
Postbus 5466
6802 EL
ARNHEM
026 368 44 11
Selecteer een bestand aub.